24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIșalnița și Calafatul își dispută Cupa României Dolj

Ișalnița și Calafatul își dispută Cupa României Dolj

Formațiile de Liga a IV-a Metropolitan Ișalnița și Dunărea Calafat se întâlnesc vineri, de la ora 17.30, pe stadionul „Tineretului“ din Băilești, în finala Cupei României, faza județeană.
Cele două combatante s-au întâlnit doar de două ori în sezonul trecut, în campionatul regulat, și asta pentru că gruparea de la malul Dunării nu a acces în play-off-ul Ligii a IV-a Dolj, precum rivala sa. Gruparea din Ișalnița a câștigat ambele meciuri, pe primul, la Calafat, în etapa a opta, cu 2-1, iar în retur, în runda a 19-a, trupa lui Alin Gavrilă s-a impus mult mai clar, cu 4-0.
În drumul spre finala Cupei României Dolj, Metropolitan s-a impus cu 5-1 în fața Progresului Mischii, a învins cu 5-0 pe Viitorul Cârcea și a câștigat „dubla“ din semifinale cu CS Sopot la pas, 3-1 la Ișalnița și 6-2 la Pietroaia.
La rândul său, Dunărea Calafat le-a eliminat pe Progresul Castranova, scor 6-5, pe Ajax Dobrotești cu 4-2 și în semifinale a câștigat ambele dispute cu Danubius Bechet, înregistrând 4-3 în deplasare și 6-0 pe teren propriu.
Finala Cupei va fi arbitrată de o brigadă din Craiova. La centru va fi Ionișor Laurențiu Fugaru, la cele două linii se vor regăsi Florentin Cosmin Andrei și Marian Cristinel Barbu, iar rezervă a fost desemnat Dan Ștefan Buzărnescu. Observatori din partea Asociației Județene de Fotbal Dolj au fost numiți Cornel Roman, respectiv Marius Iliescu.

Gavrilă: Finalele se câștigă, nu se joacă

Tehnicianul echipei Metropolitan Ișalnița, Alin Gavrilă, nu concepe ca elevii săi să rateze trofeul și le-a transmis să nu-și subestimeze adversarii.
„Am pregătit cu atenție acest meci toată săptămâna, pentru că nu vrem să avem surprize. Calafatul e mult schimbată în bine din iarnă și trebuie să fim precauți. Echipa care va face risipă mai mare de efort pe căldurile astea, aceea va câștiga. Ne-am impus în campionat de două ori, dar mâine (vineri – n.r.) este alt joc și trebuie tratat cu seriozitate. Finalele se câștigă, nu se joacă. Ne lipsește Adrian Gheorghiță, care a luat cartonaș roșu în ultima etapă din play-off și este o pierdere mare pentru echipa noastră, pentru defensivă“, a spus Alin Gavrilă, pentru GdS.
„Cred că o să fie un meci echilibrat, chiar dacă de partea noastră stă experiența și valoarea. Am înțeles că și ei au tineri foarte buni și au avut rezultate de apreciat în play-out. Pornim cu prima șansă, dar trebuie să confirmăm asta și pe teren“, a declarat mijlocașul Eugen Rioșanu, unul dintre cei mai experimentați jucători de la Ișalnița, pentru GdS.

Oncică: Se poate întâmpla orice

De partea cealaltă, antrenorul grupării Dunărea Calafat, Claudiu Oncică, își dorește mult ca tinerii săi elevi să obțină Cupa României, recunoscând că pleacă cu șansa a doua.
„Avem un lot foarte tânăr și ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a rămâne în Liga a IV-a. Noi, antrenorii și conducerea clubului, am venit în iarnă și am luat echipa cu șapte puncte și nu am pierdut nici un meci în play-out, deci suntem în creștere de formă. Ne așteaptă un joc dificil, pentru că întâlnim o echipă cu mult mai multă experiență decât avem noi, dar se poate întâmpla orice. Ne dorim să câștigăm, dar nu va fi nici o tragedie dacă pierdem, nu va fi o presiune pe noi. Ne jucăm șansele și ar fi ceva extraordinar să ne impunem, pentru că sunt sigur că acești copii nu au mai jucat o partidă cu trofeul pe masă, așa cum e ea, la nivel de județ. Cred că e important asta pentru ei, fiind la început de carieră“, a declarat Claudiu Oncică, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS