11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia, pregătit de provocare

Mangia, pregătit de provocare

Noul antrenor al CS Universitatea Craiova, Devis Mangia (foto dreapta), a susținut ieri prima sa conferință de presă, în care și-a prezentat obiectivele pentru noul sezon competițional. Introducerea tehnicianului italian a fost făcută de managerul general Marcel Popescu.
„Se schimbă formula tehnică, dar obiectivul CS Universitatea Craiova continuă să fie cât mai performant. S-a rezolvat parțial întoarcerea în Europa, dar trebuie să continue drumul și ascensiunea acestui mare club. Am venit cu noul antrenor și consider că este cel mai titrat tehnician străin care a venit în România. O indică simplul fapt că în CV-ul lui Devis Mangia există echipe din Seria A, lucru care nu s-a întâmplat la ceilalți antrenori străini care au venit în România, și că este vicecampion european cu naționala de tineret a Italiei. Devis a lucrat și la sectorul tineret și au contat aceste atribute, a trecut prin toate etapele, și a absolvit școala de antrenori Coverciano, care are un prestigiu și o reputație internațională. Faptul că Devis Mangia a acceptat să lucreze la Craiova, pentru noi este un titlu de mândrie“, spus Marcel Popescu.

„Vom încerca să intrăm în grupele Ligii Europa“

Devis Mangia s-a simțit măgulit de prezentarea de care a avut parte și a explicat cine sunt colaboratorii săi și ce anume și-a propus cu CS Universitatea Craiova.
„Sunt foarte fericit că sunt antrenorul CS Universitatea Craiova. Staff-ul meu va fi compus dintr-un antrenor secund român, Adrian Iencsi, un colaborator italian care va fi ales în curând, un preparator fizic român – Cornel Blejan – și unul italian, antrenor cu portarii va fi Cătălin Mulțescu, iar analist video – Cornel Papură. Va fi un staff care se va ocupa de toată pregătirea, chiar și de nutriția fotbaliștilor și de strategia de recuperare. Obiectivul nostru va fi de a ne clasa pe primele locuri în campionat și știm foarte bine că și Cupa României este în atenția noastră. De asemenea, vom încerca să intrăm în grupele Ligii Europa. Nu am nici o preferință la tragerea la sorți din Liga Europa“, a declarat Mangia, făcându-și o scurtă prezentare: „Nu sunt un antrenor vulcanic. Mă gândesc să fiu un tehnician ambițios, dar cu respect față de cei care lucrează în lumea fotbalului. Pentru suporterii sceptici, rezultatele sunt cele care vor vorbi. Nu am văzut nici un antrenor care să declare că este adeptul unui joc defensiv. Eu prefer să nu vorbesc și lumea să privească și să decidă dacă sunt ofensiv sau nu“.

„Lucrăm la îmbunătățirea lotului“

Întrebat despre cooptarea unor noi fotbaliști, Mangia a spus că își dorește să îmbunătățească lotul, dar că acest lucru nu se va realiza imediat.
„Sigur vor fi și fotbaliști noi, dar în acest moment mă axez doar pe jucătorii existenți în lot și mă gândesc foarte serios să lucrez cu aceștia, pentru că dacă sunt la acest club înseamnă că au valoare. În privința căpitanului, îmi place să vorbesc cu oficialii clubului, cu jucătorii, dar decizia îmi aparține. Nu mă interesează naționalitatea jucătorilor vizați, important este ca fotbaliștii să fie foarte buni. Probabil vor veni și jucători din Italia, dar important este să fie buni. Nu sunt probleme din punct de vedere financiar la club și vom alege acei fotbaliști care pot, într-adevăr, să ajute clubul să-și atingă obiectivele. Nu avem nume noi la reunire pentru că sunt probleme legate de piața de transferuri. Aici campionatul începe rapid, iar în alte țări este încă vacanță și sunt greu de adus“, a spus Mangia, completat de Marcel Popescu: „Momentan am renunțat la Bucurică și la Dumitraș și probabil că după reunirea lotului o să mai fie situații similare, dar nici nu dăm afară de dragul de a da afară și nici nu aducem de dragul de a avea cantitate. Vom face totul foarte echilibrat. Probabil că în Austria o să ajungă joi unul sau doi jucători noi. Un jucător străin care vine trebuie să fie titular. Echipa noastră nu are nevoie numai de titulari, are nevoie și de dubluri pe posturi. Noi trebuie să îmbunătățim calitatea lotului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS