6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Neagu: Mergem în Austria să câștigăm

Cristina Neagu: Mergem în Austria să câștigăm

Naţionala feminină de handbal a României va disputa astăzi, de la ora 20.30 (TVR2) meciul retur cu Austria, contând pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Germania 2017. Partida va avea loc la Stockerau. În manșa tur, desfășurată vineri la Oradea, România s-a impus la o diferență de cinci goluri, scor 34-29. Desprinderea selecționatei conduse de Martin Ambros a venit abia în ultimele zece minute, după ce austriecelele le-au dat tricolorelor multe bătăi de cap. Cristina Neagu și Valentina Ardean Elisei, cele mai experimentate jucătoare din lotul României, au marcat câte șapte goluri la Oradea. Cele două handbaliste au vorbit despre confruntările cu Austria. „Avem multe jucătoare noi, nu au experienţă la acest nivel şi e normal să aibă trac la astfel de meciuri. E o victorie, până la urmă, nu una foarte clară, nu una care asigură calificarea la Campionatul Mondial. Mergem în Austria să câştigăm. Nu atacul a fost problema, am înscris 34 de goluri, dar am primit 29. Echipa noastră e foarte schimbată, e lipsită de omogenitate. A fost şi presiune, cu sala plină, şi le mulţumesc din suflet fanilor că au fost alături de noi“, a declarat Cristina Neagu la finalul meciului.
Aceasta a fost completată de Valentina Ardean Elisei, jucătoarea de la SCM Craiova, care a revenit la națională: „Meciul retur va fi la fel de echilibrat, Austria îşi joacă şansa, noi vom face tot ce putem să ne calificăm la Campionatul Mondial“.
Ținând cont că echipa României este în schimbare, după primul meci cu austriecele, o formație din eșalonul inferior valoric, oamenii din handbal au spus că tot ce contează acum este ca prima reprezentativă să se califice la Campionatul Mondial, competiţie la care nu a ratat nici o prezenţă în istorie.
România a plecat duminică spre Austria cu aceleaşi 16 handbaliste care au jucat şi la Oradea: portari: Dedu, Dumanska (SCM Craiova); extreme: Ardean, Dincă, Udriştoiu; pivoţi: Pintea, Tomescu; linia de 9 metri: Neagu, Perianu, Szucs, Laslo, A. Ilie, Pricopi, Dragut, Zamfirescu, Popa. Danemarca, Franţa, Germania, Olanda şi Norvegia sunt cele cinci reprezentative din Europa calificate deja la turneul final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS