6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNaționala feminină de handbal înfruntă Austria la Oradea

Naționala feminină de handbal înfruntă Austria la Oradea

Naționala de handbal feminin a României, din care fac parte și două jucătoare de la SCM Craiova, portarul Yulia Dumanska și Valentina Ardean Elisei, va disputa vineri primul meci cu Austria, contând pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie). Partida va avea loc în Sala „Antonio Alexe“ din Oradea, de la ora 20.00 (TVR2, TVR HD), iar manșa retur va fi pe 13 iunie, la Stockerau.
Selecționata României este singura națiune din lume care a participat la cele 22 de ediții ale Campionatului Mondial, iar antrenorul Martin Ambros spune că acest lucru trebuie să le stimuleze pe tricolore și să le dea prilej de mândrie, nu să reprezinte o presiune pentru Cristina Neagu și colegele sale.

Elisei, din nou sub tricolor

După retragerea veteranelor Paula Ungureanu și Oana Manea, un plus important în dubla cu Austria este revenirea în lot a Valentinei Ardean Elisei, căpitanul tradițional al echipei, după o accidentare care a ţinut-o mai mult de jumătate de an departe de terenul de joc (ruptură a ligamentelor încrucișate pe 30 septembrie 2016). La 35 ani, jucătoarea de la SCM Craiova, va disputa primul meci ofical sub tricolor după JO 2016.
Deși România pornește ca favorită certă la casele de pariuri în dubla cu Austria, formație care ultima dată a evoluat la CM în 2009, tehnicianul spaniol al selecționatei noastre spune că cele două partide trebuie abordată cu maximă determinare și concentrare. „Nu poate fi vorba de favorite, sunt două echipe bune care luptă pentru același scop. Ținând cont că suntem la final de sezon și multe jucătoare sunt obosite sau cu accidentări, cel mai important este să ne simțim ok pe teren, să fim conectați la miza partidei și să începem bine primul meci“, a spus Ambros. Tricolorele au susținut la sfârșitul săptămânii trecute un amical cu Ungaria, la Debrecen, și au fost învinse cu scorul de 31-21.

Neagu: Nu mai avem echipa de care toate adversarele se temeau

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, a vorbit despre dubla cu Austria și despre noua echipă a României. „România e clar echipa mai galonată, favorită la calificare, dar să nu uităm că avem o formație mult schimbată față de ultimele turnee finale. Sunt multe jucătoare tinere care susţin primele lor meciuri oficiale la națională. Din primul 7 care juca la Mondialul trecut sau la Jocurile Olimpice, am mai rămas doar eu și Alice Elisei. Trebuie să fim conștiente că nu mai avem echipa de care toate formațiile se temeau când intram pe teren. Ne așteaptă un baraj greu, dar eu cred că la final ne vom regăsi printre echipele care vor participa la Campionatul Mondial“, a declarat Neagu.
Lotul aflat în cantonament la Oradea: Portari: Denisa Dedu (Corona Braşov), Yulia Dumanska (SCM Craiova); Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Nicoleta Dincă (Corona Braşov); interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabiella Szucs (Dunărea Brăila); Centri: Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona Braşov), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila); Interi dreapa: Ana Maria Dragut (HC Zalău), Laura Popa (Dinamo), Alina Ilie (Unirea Slobozia); Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Florenţa Ilie (Dinamo); Pivoţi: Crina Pintea (Thuringer), Cyntia Tomescu (CSM Roman), Florentina Craiu (CSM Rm. Vâlcea).
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS