6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, pregătiți și pentru Supercupă

Alb-albaștrii, pregătiți și pentru Supercupă

Bogdan, Mihăilă, Bobonete şi Mogoşanu au prezentat tricourile de campioni şi trofeul cucerit săptămâna trecută (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan, Mihăilă, Bobonete şi Mogoşanu au prezentat tricourile de campioni şi trofeul cucerit săptămâna trecută (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația de juniori sub 17 ani a CS Universitatea Craiova, proaspăta campioană națională, întâlnește sâmbătă, la ora 10.00, pe stadionul „Concordia“ din Chiajna, pe Dinamo București, deținătoarea Cupei la această categorie, în Supercupa României. Este practic o reeditare a finalei de la Liga Elitelor de săptămâna trecută, câștigată de trupa lui Daniel Mogoșanu cu 3-2, grație golurilor lui Mihăilă (’18), Geafer (’28 – autogol) şi Ciutică (’61).
Gruparea din Bănie a susținut joi o conferință de presă în care managerul Centrului de copii și juniori, Silviu Bogdan, antrenorul Daniel Mogoșanu, atacantul Valentin Mihăilă și portarul Andrei Bobonete au prefațat întâlnirea cu alb-roșii lui Sorin Bucuroaia.

Silviu Bogdan, optimist

Managerul Centrului de Copii și Juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, își dorește enorm să le prezinte suporterilor olteni și Supercupa României, considerând că lotul lui Daniel Mogoșanu este unul valoros și o poate învinge pe Dinamo din nou.
„Acești copii minunați și staff-ul au reușit o performanță deosebită. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la București și nu numai, părinților, staff-ului medical. A fost o finală disputată, la discreția noastră. Am avut ceva emoții în anumite momente ale jocului, dar le-am trecut cu bine. Ne așteaptă încă o finală și ne dorim să aducem în premieră Supercupa la Craiova. Ar fi încă o performanță și cred că avem suficientă valoare încât să o învingem din nou pe Dinamo“, a spus Silviu Bogdan, punctând că grupele de copii născuți în anii 1998, 1999 și 2000 vor fi mândria țării: „Îmi doresc să ținem acest grup unit, iar în câțiva ani să dăm aproape o echipă întreagă către prima ligă. Și la ‘99 și 2000 avem jucători buni, dar trecerea de la juniori la prima echipă e dificilă și trebuie să fim foarte atenți ca atunci când fac pasul să nu îi dezamăgim și să rămână acolo. Generațiile ‘98, ‘99, 2000 vor duce fotbalul românesc cel puțin zece ani. Uitați-vă la Academia «Hagi», Dinamo, Cluj, Timișoara, Arad, Craiova. Vom avea o echipă de top la un momentdat din acești copii“.
Mogoșanu își dorește să se rezolve problemele medicale

Antrenorul campionilor de la Under 17, Daniel Mogoșanu, știe că misiunea elevilor săi va fi și mai dificilă, fiind convins că Dinamo va dori să răzbune înfrângerea din finala Ligii Elitelor, fapt la care se adaugă și câteva absențe importante din lot, dar are încredere în elevii săi.
„Am avut și eu emoții la Colentina, nu foarte mari, iar jocul mi-a arătat că trebuie să am încredere în băieți. Îi felicit pentru titlul obținut. Referitor la meciul următor, cred că Dinamo va veni destul de rănită și va încerca să câștige. După două zile de vacanță mi-am atenționat elevii, pentru că ne interesează și Supercupa și vreau să fie foarte bine pregătiți să câștigăm al doilea trofeu. Pentru acest meci, Vladimir Screciu nu mai face parte din lot, și-a făcut datoria, acum aștept să și-o facă la U21 și echipa mare. Screciu are un caracter deosebit și va ajunge departe. Din păcate, mai sunt și alte probleme medicale cu unii dintre elevii mei care au jucat finala cu Dinamo. Este vorba despre Mihăilă, Șerban și Nichifor, ultimul operat acum o lună de apendicită, și își dorește să evolueze măcar în ultimul joc. Sper ca ei să primească până la urmă acceptul doctorului Claudiu Stamatescu. Dacă nu, vom aduce în primul 11 jucători care erau rezervă“, a explicat Daniel Mogoșanu, încântat că meciul se va juca pe un teren artificial: „Pentru noi nu e o surpriză că jucăm pe artificial, pentru că 95 la sută din partidele disputate în acest an au fost pe artificial. Probleme au fost când am trecut să ne pregătim pe iarbă“.

Mihăilă și Bobonete visează la trofee cu echipa mare

La rândul lor, Valentin Mihăilă, cel mai bun jucător al finalei de săptămâna trecută, și portarul Andrei Bobonete au afirmat că vor face tot posibilul ca Supercupa României să ajungă în vitrina CS Universitatea Craiova, punctând totodată că speră să cucerească trofee importante și cu echipa mare.
„Avem cea mai bună echipă din țară! Dinamo va veni foarte motivată, după ce au pierdut finala cu noi, dar și noi vom merge motivați. Vrem să aducem Supercupa în Bănie. Nu știu câte goluri am marcat în acest sezon, aproape 20. Cele mai importante sunt cele două din semifinala cu Arad și cel din finala cu Dinamo“, a spus Mihăilă, care vrea să-i calce pe urme fostului său coleg de cameră: „Îmi doresc să ajung și eu la echipa mare. Screciu ne-a motivat mult pe toți. Are 13 meciuri în Liga I… Ne ambiționează să ajungem și noi acolo, dar mai avem de muncă“.
„Va fi un meci greu cu Dinamo, dar sunt convins că vom câștiga. Am încredere în colegii mei. Suntem concentrați înaintea acestui meci. După 21 de ani, dacă am aduce două cupe în Bănie ar fi un lucru foarte mare. Sper să îmbrac tricoul primei echipe mari curând, de mic am visat să joc la CS Universitatea“, a punctat Andrei Bobonete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS