17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii lui Mogoșanu țintesc și Supercupa României

Campionii lui Mogoșanu țintesc și Supercupa României

Jucătorii craioveni şi stafful au sărbătorit titlul naţional (Foto: csuc.ro)
Jucătorii craioveni şi stafful au sărbătorit titlul naţional (Foto: csuc.ro)

Fotbalul doljean a savurat vineri o mare realizare: formația de juniori sub 17 ani a CS Universitatea Craiova a devenit campioană națională! Alb-albaștrii au câştigat trofeul Ligii Elitelor chiar împotriva rivalilor de la Dinamo, depășindu-i cu 3-2, pe stadionul din Colentina, în apropierea fiefului lor. Au marcat Mihăilă (’18), Geafer (’28 – autogol) şi Ciutică (’61), pentru olteni, iar din rândul „câinilor“ au punctat Răducan (’31) şi Geafer (’70).
„După începutul de joc și după marcarea primului gol nu am avut nici un fel de emoții. Am controlat jocul în multe momente. Înainte de finală am spus că vom câștiga trofeul și ne-am ținut de promisiune, pentru că avem tineri valoroși și formăm o echipă bună. Mă bucur că am reușit să trecem peste problemele de lot și că am produs o mare bucurie suporterilor noștri“, a declarat antrenorul alb-albaștrilor, Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
Dinamo: Şt. Fara – Al. Mitracu (’55, G. Crețu), A. Demci, Al. Longher, G. Răducan, V. Brocea (’62, A. Lazăr), D. Geafer, L. Oltay, An. Ionescu, Şt. Stancu, C. Măgureanu. Antrenor: S. Bucuroaia.
Craiova: An. Bobonete – R. Nițuică, S. Sima, V. Screciu, M. Şerban (’55, An. Dobre), V. Zbona, Al. Gîrbiță (’57, V. Târş), V. Mihăilă (’68, M. Calu), H. Vadasis (’80, R. Vlădulescu), M. Albăstroiu (’50, A. Ciutică), R. Constantinescu. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Ultimul titlu național obținut de o formație din Dolj a fost realizat de Academia „Gică Popescu“, tot cu juniorii B, în urmă cu zece ani, antrenor fiind actualul manager, Paul Răducan. Victima „şcolarilor“ a fost tot Dinamo.

Mogoșanu: Mă aștept ca Dinamo să vină foarte motivată

CS Universitatea Craiova U17 şi Dinamo U17 se vor reîntâlni în Supercupa României, gruparea din Capitală fiind câştigătoarea Cupei. Confruntarea va avea loc sâmbătă dimineață la Chiajna, iar tehnicianul Daniel Mogoșanu mizează tot pe un succes al elevilor săi.
„Nu scapă Dinamo așa ușor de noi. Vrem să le suflăm și Supercupa! Copiii au avut liber după meci, iar de mâine (astăzi – n.r.) reluăm pregătirile. Ne avantajează faptul că jucăm pe sinteticul de la Chiajna, pentru că noi am tot evoluat pe această suprafață. Vrem să ne prezentăm cât mai bine la ora jocului, poate cu două-trei modificări în echipă. Mâine (astăzi – n.r.) o să aflu și care este situația medicală a lui Șerban și Mihăilă, dar eu cred că nu sunt probleme mari. Mă aștept ca Dinamo să vină foarte motivată, pentru că sigur va vrea revanșa pentru pierderea campionatului, dar vrem să o surprindem din nou“, a punctat Daniel Mogoșanu.
Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS