5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Real Madrid a făcut scor cu Juventus în finală. „Galacticii“ au obținut al 12-lea trofeu al Ligii Campionilor

Fotbal / Real Madrid a făcut scor cu Juventus în finală. „Galacticii“ au obținut al 12-lea trofeu al Ligii Campionilor

Formația spaniolă Real Madrid a cucerit cel de-al 12-lea trofeu al Ligii Campionilor, al doilea consecutiv, după ce s-a impus sâmbătă seară, scor 4-1, pe stadionul „Millennium“ din Cardiff (Țara Galilor), în finala competiției disputată în compania grupării italiene Juventus Torino.
„Galacticii“ au deschis scorul prin Ronaldo, cu un șut din marginea careului, după o pasă de pe dreapta a lui Carvajal (20). Italienii au restabilit egalitatea printr-un supergol, Madzukic a reluat pe spate, cu boltă, peste portar (27), rezultatul pauzei fiind 1-1.
Casemiro a readus-o pe Real în avantaj cu un șut puternic (61), iar la doar trei minute Ronaldo a bifat dubla, după o lansare a lui Modric (64). Rezultatul final l-a stabilit Asensio, care a reluat din centrul careului o pasă a lui Marcelo (90).
Juventus Torino: Buffon – Barzagli (66, Cuadrado), Bonucci, Chiellini – Alves, Pjanic (71, Marchisio), Khedira, Alex Sandro – Dybala (78, Lemina) – Higuain, Mandzukic. Antrenor: Massimiliano Allegri.
Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos (89, Morata), Casemiro, Modric – Isco (82, Asensio), Benzema (77, Bale), Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane.
Cartonașe galbene: Dybala 12, Pjanic 66, Alex Sandro 70, Cuadrado 72, 83 / Ramos 31, Carvajal 41, Kroos 52, Asensio 90+1.
Cartonaș roșu: Cuadrado 83.
Au arbitrat: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp – Marco Fritz, Bastian Dankert (toți din Germania); Milorad Mažić (Serbia).

Ronaldo dă „vina“ pe Zidane

Starul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost încântat de reușită și a explicat ce i-a determinat pe „galactici“ să facă un joc atât de bun în repriza secundă.

Cristiano Ronaldo l-a învins de două ori pe legendarul Buffon (Foto: uefa.com)
Cristiano Ronaldo l-a învins de două ori pe legendarul Buffon (Foto: uefa.com)

„Este cu adevărat impresionant că terminăm anul câştigând Liga Campionilor. Sunt foarte fericit! Adevărul este că am avut un final de sezon foarte spectaculos. M-am pregătit mult pentru acest meci. La pauză, Zidane ne-a ţinut un discurs pozitiv, ştia că suntem mai buni“, a declarat Cristiano Ronaldo.

Zidane: Toți s-au simțit importanți

Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a dezvăluit ce a discutat cu jucătorii săi la pauza meciului, după o primă repriză în care Juve păruse echipa mai bună.

Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League Final

„Sunt o parte a acestei echipe! Cheia succesului nostru este că toţi s-au simţit importanţi în acest sezon şi toată lumea a contribuit la trofeele câştigate. Unitatea acestei echipe este fantastică, iar atunci când ai aşa ceva în echipă, ai o şansă bună să cucereşti trofee. Prima repriză a fost echilibrată. Juventus a ieşit decisă pe teren şi a avut posesia. În a doua parte am fost superiori. La pauză le-am spus jucătorilor să continue să facă ceea ce făceau, să depună mai multă energie în momentul în care fac pressing şi atunci când pasează. Şi am fost spectaculoşi în repriza a doua. Jocul de pase şi deplasarea au fost fantastice! Nu e uşor să marchezi patru goluri cu Juventus! Este o zi istorică pentru familia Madridului – jucători, staff şi toţi fanii noştri! Este o zi imensă, nimeni nu a reuşit să-şi apere trofeul Champions League până acum, dar noi am făcut-o“, a declarat „Zizou“ după meci.

Allegri: Fotbalul poate fi un coșmar

Tehnicianul grupării Juventus, Massimiliano Allegri, a apreciat evoluția din prima repriză a „bianconerilor“, recunoscând totodată superioritatea madrilenilor.

allegri

„În primul rând vreau să-mi felicit jucătorii pentru ce au realizat în acest sezon. A fost un an excepţional. Am câştigat titlul, cupa şi am ajuns în finala Champions League, deci trebuie să le mulţumesc. În prima repriză am jucat încântător. În a doua, Real Madrid a apăsat pe acceleraţie şi n-am mai putut răspunde. Fotbalul poate fi un coşmar! Şutul lui Pjanic a fost deviat şi aşa s-a întâmplat şi la cel al lui Casemiro, însă unul singur s-a transformat în gol. Real Madrid nu a ajuns întâmplător în finală, au jucători importanţi. Singura critică pe care le-o pot aduce jucătorilor mei e că după golul doi ar fi trebuit să avem tăria mentală de a rămâne în joc, pentru a ne asigura că mai avem şanse să întoarcem scorul“, a declarat Massimiliano Allegri.

Buffon: Credeam că suntem suficient de pregătiţi pentru a câştiga meciul

Legengarul portar al lui Juve, Gianluigii Buffon (39 de ani), se află la a treia finală ratată, primele două fiind în 2003 și 2015, a fost fair-play și şi-a felicitat adversarii pentru victorie.

Juventus v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2017
„Suntem dezamăgiţi. Am jucat foarte bine în prima repriză şi credeam că suntem suficient de pregătiţi pentru a câştiga meciul. Nu pot explica de ce am jucat cum am făcut-o în a doua repriză. Real Madrid a meritat să câştige în partea a doua. Şi-au arătat clasa şi au avut atitudinea necesară pentru a câştiga un meci de acest nivel“, a spus Gianluigi Buffon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS