8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus Torino şi Real Madrid îşi dispută trofeul Ligii Campionilor

Juventus Torino şi Real Madrid îşi dispută trofeul Ligii Campionilor

Juventus Torino și Real Madrid se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21.45 (Pro TV, Dolce Sport), la Cardiff, în finala Ligii Campionilor, cea mai prestigioasă competiție intercluburi. Este a doua întâlnire de acest gen, prima consemnându-se în 1998, la Amsterdam, spaniolii adjudecându-și atunci trofeul după ce s-au impus cu 1-0, graţie golului marcat de Predrag Mijatovic.
Finala de acum îi va aduce pentru prima dată faţă în faţă pe Massimiliano Allegri și Zinedine Zidane, din postura de antrenori.
Campioana Italiei a câștigat grupa H, cu 14 puncte contabilizate în confruntările cu Sevilla, Lyon și Dinamo Zagreb. Juve a trecut în optimi de FC Porto cu scorul general de 3-0, în sferturi a eliminat-o pe FC Barcelona, după 3-0 acasă și 0-0 în Spania, iar în semifinale a depășit-o pe AS Monaco, scorul general fiind 4-1.
Noua campioană a Spaniei și totodată deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, Real Madrid, a încheiat a doua grupa F, după Dortmund, cu 12 puncte înregistrate contra Borussiei, Legiei Varșovia și Sporting Lisabona. „Galacticii“ au trecut la pas în optimi de Napoli, cu 6-2 la „general“, în sferturi a învins-o pe Bayern, în Germania cu 2-1 și 4-1 pe „Bernabeu“, iar în semifinale a eliminat-o pe concitadina Atletico, după 3-0 pe teren propriu și 1-2 pe „Vicente Calderón”.
Finala Ligii de la Cardiff va fi arbitrată de o brigadă germană, avându-l central pe Felix Brych, ajutat de asistenții Mark Borsch și Stefan Lupp, de adiționalii Marco Fritz, Bastian Dankert și de „rezerva“ Milorad Mažić (Serbia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS