3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii se simt pregătiți să ridice trofeul la Under 17

Fotbal / Alb-albaștrii se simt pregătiți să ridice trofeul la Under 17

Gruparea CS Universitatea Craiova se află în fața ultimei acțiuni din sezonul competițional 2016/2017, dar una foarte importantă: juniorii sub 17 ani ai clubului luptă pentru titlul de campioană împotriva rivalilor de la Dinamo București. Duelul are loc vineri, de la ora 13.00, pe stadionul „Juventus” din Colentina (București), fapt contestat vehement de oficialii olteni.
„Ne aşteaptă o finală dificilă ţinând cont şi de valoarea adversarului și că vom juca în apropierea clubului din „Ştefan cel Mare”. Vor avea mai mulţi spectatori de partea lor. Ne-am dorit să schimbăm ora de disputare a partidei, chiar și locul, printr-o adresă la FRF, dar până în acest moment nu am primit şi nu cred ca vom primi un răspuns pozitiv. Ora 13.00 ni se pare o oră nepotrivită pentru o finală. Se va juca, poate, la 30 de grade și acești tineri vor suferi”, a spus managerul Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, în cadrul unei conferințe.
Conducătorul oltean se simte mândru de parcursul puștilor lui Daniel Mogoșanu și are încredere că trofeul va ajunge în Bănie.
„După un campionat destul de dificil, pentru că de la început am fost introduşi în Seria de Est, cu echipe puternice din ţară, precum Dinamo, Viitorul Constanţa, Voluntari, Chiajna, luptăm pentru titlul de campioni. Este un lucru îmbucurător. Dinamo joacă practic acasă, dar, ca la orice meci pe care îl disputăm cu ei, indiferent de categoria de vârstă, copiii noştri sunt foarte motivaţi și pregătiți fizic și tehnico-tactic. Spun asta pentru că îl cunosc bine pe antrenorul Daniel Mogoşanu şi cred că avem şanse să aducem, după mulţi ani, 20 şi ceva de ani, un trofeu clubului nostru la nivel de juniori B. Este un obiectiv pe care ni l-am propus. La anul vom încerca să aducem titlul la Under 19, pentru că prezenţa la juniori A te duce foarte bine în Youth League. Scopul nostru principal rămâne însă să dăm jucători către prima echipă”, a punctat Silviu Bogdan, care a reușit să-i convingă pe cei de la naționala de tineret să-l lase pe Vladimir Screciu să joace în finala cu Dinamo.

Daniel Mogoșanu: Nu mă tem de arbitraj

Antrenorul Craiovei, Daniel Mogoșanu, susține că știe foarte bine atuurile și defectele „câinilor”, nu se teme de arbitraj și consideră că elevii săi pot aduce bucuria în rândul fanilor CS Universitatea.
„Va fi foarte dificil meciul cu Dinamo, mai ales că vom juca foarte aproape de Soseaua Ştefan cel Mare, de clubul lor. Îi cunoaștem foarte bine pe adversari. La meciul retur au avut o galerie destul de agresivă care a adresat injurii, dar, cel mai important lucru este modalitatea în care vom reuşi să ne impunem jocul. Eu sunt încrezator. Este o şansă mare de a câştiga această finală, dar cu câteva probleme de lot. Markovic și Nichifor au fost operați, dar şi fără aceşti jucători trebuie să ne batem pentru acest obiectiv. E momentul ca jucătorii mei să facă un meci bun la Bucureşti. Dinamo nu trebuie subestimată, are în componenţă jucători valoroşi care au calităţi foarte bune. Trebuie să fim pregătiţi foarte bine pentru acest joc. Echipa care va reuşi sa se organizeze mai bine în teren, care o să stea foarte bine din punct de vedere mental, aceea va fi echipa învingătoare. Nu mă tem de arbitraj! Important e să rămânem concentraţi. Chiar în condiţiile unui arbitraj ostil, eu aştept un răspuns tot de la copii, să nu ajungă în situaţiile respective, să fie mai atenţi, mai concentraţi. Asta e filosofia mea de a lucra”, a explicat Daniel Mogoșanu.

Raul Constantinescu: Vrem să nu ne dezamăgim suporterii

Căpitanul formației Under 17 a CS Universitatea Craiova, Raul Constantinescu, știe că fanii lui Dinamo vor fi în număr mare în tribune și că vor pune presiune pe el și pe colegii săi, dar consideră că vor reuși să gestioneze momentele dificile și că pot obține victoria în fața „câinilor”.
„Îmi doresc foarte mult să aduc trofeul în Bănie. O să fie o finala dificilă, dar frumoasă, mai ales că jucăm cu Dinamo, rivala noastră şi ambiţiile o să fie foarte mari. Nu îmi este teamă de fanii lui Dinamo, însă am emoţii foarte mari pentru această finală. Sper să dau tot ce e mai bun din mine şi vrem să nu ne dezamăgim suporterii”, a declarat Raul Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS