12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mircea Lucescu a fost demis de la Zenit

Fotbal / Mircea Lucescu a fost demis de la Zenit

Mircea Lucescu a fost demis de Zenit Sankt Petrersburg, după ce antrenorul român nu a reuşit să bifeze nici un obiectiv stabilit de conducerea clubului la începutul sezonului, informează Mediafax. Vestea a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului din Sankt Petersburg: „Conducerea lui Zenit a luat decizia de a pune capăt mai devreme înţelegerii dintre club şi Mircea Lucescu”.
„Antrenorul român a preluat echipa alb-albastră pe 24 mai 2016 şi a câştigat SuperCupa Rusiei. Sub comanda sa, echipa a ajuns în fazele eliminatorii ale UEFA Europa League şi a obţinut locul trei în campionatul Rusiei. Zenit îi mulţumeşte domnului Mircea Lucescu şi staff-ului său pentru munca depusă şi îi urăm mult succes în carieră”, scrie fc-zenit.ru.
Mircea Lucescu a avut un sezon tumultuos la clubul din Sankt Petersburg şi s-a vobit în dese rânduri despre o despărţire a antrenorului român de Zenit. Echipa a terminat doar pe locul trei în campionat, în afara locurilor de Champions League. Nici în Europa lucrurile nu au stat mai bine, după ce Anderlecht a eliminat Zenit chiar în prima fază eliminatorie din primăvara europeană.
Adus la Sankt Petersburg pentru a reconstrui o echipă, rămasă fără vedete la începutul sezonului, Mircea Lucescu a condus-o pe Zenit în 41 de meciuri, dintre care a câştigat 26, a pierdut opt şi a remizat în şapte, despărţindu-se de ruşi cu o medie de 2,07 puncte per meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS