21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Clubul Pandurii, penalizat cu trei puncte în sezonul viitor dacă se menține în Liga I

Fotbal / Clubul Pandurii, penalizat cu trei puncte în sezonul viitor dacă se menține în Liga I

Clubul Pandurii Târgu Jiu va începe sezonul 2017-2018 cu o penalizare de trei puncte, valabilă doar dacă echipa se va menține în Liga I, a anunțat, astăzi, Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond, din cadrul Federației Române de Fotbal, informează frf.ro. Comisia a decis să penalizeze și clubul ASA Târgu Mureș, cu 6 puncte, dar cum gruparea ardeleană este virtual retrogradată în eșalonul secund sancțiunea nu mai contează.
Procesul de licențiere a cluburilor pentru ediția 2017-2018 s-a încheiat pe plan național la data de 23 mai 2017, când au primit licența de participare la campionatul național Liga I doar 17 din cele 21 de cluburi care au solicitat-o, FC Viitorul Constanța, FCSB, Dinamo București, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, CSM Poli Iași, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Juventus București, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, UTA Bătrâna Doamnă Arad, CS Mioveni și Chindia Târgoviște.
„La data de 19 mai, Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – a acordat, la propunerea Administrației de licențiere din cadrul FRF, licența de Liga I cu sancțiuni pentru încălcarea criteriului financiar, următoarelor cluburi: 1. ASA Târgu Mureș – deducere a 6 puncte din clasamentul sezonului regulat al Ligii I, ediția 2017-2018; 2. Pandurii Tg. Jiu – deducere a trei puncte din clasamentul sezonului regulat al Ligii I, ediția 2017-2018”, precizează site-ul FRF.
„La data de 19 mai 2017, Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – a refuzat acordarea licenței de Liga I, pentru lipsa documentației complete de licențiere, conform art. 15 alin. 5 din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2016, în temeiul art. 6, alin. 11, lit. l), următoarelor cluburi: Olimpia Satu Mare și FC Brașov”, se mai arată în comunicat.
FRF precizează că sancțiunile dictate de Comisia de licențiere se vor aplica numai cluburilor care vor participa la campionatul național Liga I, în sezonul competițional 2017-2018, iar comisia va înștiința Liga Profesionistă de Fotbal despre sancțiunile aplicate cluburilor licențiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS