22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a scăpat de CSM București în semifinalele Cupei

SCM a scăpat de CSM București în semifinalele Cupei

Valentina Ardean Elisei (la minge) şi colegele sale au obţinut o victorie categorică în sferturi cu Brăila (Foto: Arhiva GdS)
Valentina Ardean Elisei (la minge) şi colegele sale au obţinut o victorie categorică în sferturi cu Brăila (Foto: Arhiva GdS)

După ce în optimile de finală și în sferturile Cupei României au avut parte de echipe aflate pe podium în Liga Națională, Zalău și Brăila, handbalistele de la SCM Craiova au avut ieri mai mult noroc la tragerea la sorți a meciurilor din Final Four-ul Cupei, turneu care se va desfășura la Ploiești, vineri și sâmbătă.
În semifinale, oltencele vor înfrunta CSM Bistrița, vineri, de la ora 17.00, iar de la ora 19.00, se vor întâlni campioana CSM București și CSM Unirea Slobozia.
Practic, dacă vor câștiga partida cu Bistrița, jucătoarele craiovene vor obține calificarea în Cupa EHF.
CSM Bistrița este echipa care în runda a doua a Ligii Naționale, în postura de nou-promovată, obținea o victorie surprinzătoare pe terenul Craiovei. Oltencele și-au luat revanșa în retur, după un succes categoric.
„Bistrița este o echipă cu care ne-am împărțit victoriile în acest sezon. A făcut niște surprize, cea mai mare pe terenul nostru, în tur. În retur, noi am obținut o victorie categorică, așa cum sper că se va întâmpla și vineri. Va fi un meci dificil, cu o încărcătură mare, pentru că ambele echipe vor să joace finala. Noi vom încerca să facem tot ce ne stă în putință, din punct de vedere al jocului, pentru a disputa sâmbătă finala mare“, a spus ieri Bogdan Burcea, antrenorul principal al formației craiovene.

Serie incredibilă de victorii în 2017

Jucătoarele de la SCM Craiova au încheiat sezonul în Liga Națională pe locul patru, la un punct în spatele Zalăului, și după un retur foarte bun. Cu excepția înfrângerii cu CSM București și a insuccesului de la Roman, Cristina Zamfir și colegele sale au avut o serie de 13 victorii în Liga Națională, la care se adaugă cele două succese din Cupă.
„Fetele sunt determinate și sunt conștiente că o prestație bună trebuie însoțită de atitudine, concentrare și disciplină. Cea mai mare performanță a acestei echipe este clasarea pe locul patru în acest sezon. Cât poate fi considerată performanță, pentru că noi am fost dezamăgiți când am privit în urmă și am văzut că am pierdut puncte importante, care ne puteau duce pe locul doi. Totuși, în retur am reușit 14-15 victorii, marea majoritate categorice, și am avut două eșecuri“, a completat Burcea.

Lipsește Carmen Ilie Șelaru

La Final Four-ul Cupei, antrenorii craioveni nu se vor putea baza pe jucătoarea Carmen Ilie Șelaru, accidentată în meciul din sferturi cu Brăila. Carmen are o entorsă la genunchi și a necesitat trei săptămâni de pauză.
Sâmbătă sunt programate cele două finale ale Cupei României. Finala mică se va juca de la ora 15.00, iar de la ora 17.00 va începe meciul pentru trofeu.

Craioveanca Teodora Popescu vine la SCM

Teodora Popescu a devenit campioană națională cu CSM București
Teodora Popescu a devenit campioană națională cu CSM București

Întrebat despre viitorul echipei, antrenorul Burcea a spus că nici o jucătoare nu a semnat încă contract cu clubul, nici măcar el, dar speră că lucrurile se vor rezolva cât mai curând. Tehnicianul a dat un singur nume, în ceea ce privește jucătoarele noi care se vor alătura echipei. Este vorba de Teodora Popescu, o tânără handbalistă craioveană, formată la HCM Craiova, care a activat în ultimul sezon la CSM București și a devenit campioană națională cu echipa de junioare 1 a clubului din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS