10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci medalii pentru pugiliștii craioveni

Cinci medalii pentru pugiliștii craioveni

Antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea, alături de cei doi medaliaţi de la SCM, Minuș Miclescu (dreapta) și Bogdan Cosacu (Foto: Lucian Anghel)
Antrenorii Ion Dragomir şi Dora Mustăţea, alături de cei doi medaliaţi de la SCM, Minuș Miclescu (dreapta) și Bogdan Cosacu (Foto: Lucian Anghel)

Pugiliștii craioveni au obținut cinci medalii la Campionatul Național rezervat cadeților. Competiția s-a desfășurat recent la Brezoi (Vâlcea) și a reunit un număr mare de participanți, peste 150, fiind criteriul de selecție pentru Campionatul European, care va avea loc la Vâlcea.
Cel mai bun rezultat l-a obținut Daniel Dumitru, sportiv legitimat la CSM Craiova. Elevul antrenorului Marcel Sîrba a devenit campion la categoria 76 kilograme. „Daniel a ieșit anul trecut campion, la 72 de kilograme, iar acum a confirmat. A boxat foarte bine la Brezoi, iar această medalie de aur i-a adus selecția în lotul României pentru Europene“, a spus antrenorul Sîrba. Tot de la CSM, doi sportivi din grupa antrenorului Constantin Cucu au obținut medalii de bronz. Este vorba de Andrei Zlotea (68 kg) și Nori Bratu (32 kg). „A fost o competiție reușită din punct de vedere tehnic. Eu am avut trei sportivi în competiție, iar doi au luat medalii. Al treilea, Cosmin Iliuță, a pierdut din primul meci cu cel mai bun sportiv al categoriei 50 de kilograme“, a explicat Cucu.

Marcel Sîrba, alături de campionul său, Daniel Dumitru
Marcel Sîrba, alături de campionul său, Daniel Dumitru

SCM a obținut două locuri trei

Clubul SCM Craiova a avut doi medaliați cu bronz, Minuș Miclescu (categoria 40 kilograme) și Bogdan Cosacu (48 kilograme). Ambii sportivi au obținut medalii la prima lor participare la o competiție oficială. Trebuie menționat că Bogdan Cosacu face naveta zilnic de la Leu, acolo unde locuiește, și nu lipsește de la nici un antrenament.
Alți doi reprezentanți ai clubului municipalității prezenți la Brezoi, Ciprian Candoi și Filip Rafailă, nu au prins podiumul. Cei patru sunt antrenați de Ion Dragomir și Dora Mustățea. Aceasta din urmă i-a însoțit la finală și a mărturisit că se aștepta la mai multe medalii sau de alte culori. „Am mers cu patru sportivi, dar din păcate am obținut decât două medalii. Miclescu putea obține altă medalie, dar a pierdut în urma unei decizii discutabile a arbitrilor. Din punctul meu de vedere și al altora nu prea pierduse. Anii trecuți, noi, cei din Craiova, ne-am obișnuit cu foarte multe medalii la această categorie de vârstă, majoritatea de aur. Dar generațiile s-au schimbat, cadeții au devenit juniori. Mă așteptam și de data aceasta la mai multe medalii sau de altă culoare din partea sportivilor noștri“, a spus Dora, care luni a împlinit 25 de ani, sărbătorindu-și ziua în sala de antrenament, pentru că sportivii se pregătesc acum pentru Cupa României la juniori, care va avea loc la finalul lunii mai, locul nefiind stabilit încă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS