17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliașiul a ținut-o în șuturi pe FC Voluntari II

Filiașiul a ținut-o în șuturi pe FC Voluntari II

Nicușor Neacșu (la minge) a fost cel mai bun jucător de pe teren în partida cu Voluntari (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nicușor Neacșu (la minge) a fost cel mai bun jucător de pe teren în partida cu Voluntari (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Divizionara C CSO Filiași a obținut vineri, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, o victorie foarte frumoasă și importantă. Trupa lui Florin Șoavă s-a impus categoric, cu 3-1 (1-1), în fața grupării FC Voluntari II, la capătul unui joc consistent, controlat, în care Nicușor Neacșu a fost de departe cel mai bun jucător de pe teren, marcând toate golurile gazdelor. Două dintre reușite au fost din penaltiuri (’19, ’82), primul după un fault obținut chiar de el, al doilea după un henț evident. Celălalt gol a venit după o execuție perfectă, sub bară, dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri (’53), Neacșu devenind principalul marcator al echipei după plecarea lui Alex Fotescu. Replica ilfovenilor a venit prin Trandafirescu, care a reluat imparabil cu capul o centrare venită din lovitură liberă de pe partea stângă de atac (’22).
CSO Filiași: Mogoșanu – Borhot, Lupu, Chircan, Tereche – Calu, (’89, Stanca) – Duriță (’61, Papa), Borneci, Cruşoveanu, Neacşu (’90+3, Fruntelată) – Bălan (’70, Tănase). Antrenor: Florin Șoavă.
FC Voluntari II: Petrariu – Leasa, Gâsă, Nica (’77, Bârsan), Uțoiu (’54, Costache), Tudorică, Mihai, Stănescu, Iordache, Ene (’57, Ureche), Trandafirescu. Antrenor: Dinu Todoran.
Cartonașe galbene: Uțoiu ’18, Mihai ’81.
Au arbitrat: Alexandru Bălan – Ionel Caius Drulă, Vasile Marius Duță.
Observatori: Ioan Filip, Adrian Matei.

Șoavă, mulțumit de joc și de rezultat

Dacă, în etapele trecute, antrenorul doljenilor aprecia fie rezultatul, fie evoluția elevilor săi, de data aceasta Florin Șoavă a fost mulțumit pe deplin.
„A fost o victorie muncită, însă sunt foarte bucuros că am făcut un joc bun. În afară de gol, pe care l-am primit la o fază fixă, oaspeții nu și-au creat alte posibilități de a marca, ne-am închis bine. I-am și surprins, pentru că am folosit o altă formulă de joc, Bălan a avut o mobilitate bună și l-a pus în valoare pe Neacșu, căruia i-am schimbat poziția din teren. Dacă aș avea zece jucători ca Neacșu aș termina pe primul loc în serie. A dat gol în etapa trecută, iar acum a marcat de trei ori, după o evoluție senzațională. Are deja zece goluri din postură de fundaș-mijlocaș stânga, îl felicit și aștept și de la ceilalți mai mult. Oricum, pentru acest joc vreau să felicit toată echipa, pentru că a făcut un joc bun“, a declarat Florin Șoavă.
Din tabăra adversă, tehnicianul ilfovenilor, Dinu Todoran, a recunoscut superioritatea celor de la CSO Filiași: „Am venit cu gândul să facem un joc bun, dar nu am prea reușit. Avem o echipă tânără, cu juniori născuți în 1999, evoluția noastră a fost din ce în ce mai bună, dar în acest meci s-a văzut experiența celor de la Filiași. Asta a făcut diferența“.

Neacșu: Mă bucur că am câștigat

Nicușor Neacșu, vedeta meciului de vineri, a afirmat că nu se aștepta să marcheze și cu Voluntari II și consideră că victoria este foarte importantă, pentru că o menține pe CSO Filiași în apropierea echipelor fruntașe. „Mă bucur că am câștigat, pentru că aveam nevoie de cele trei puncte. Dacă nu reușeam, se mărea distanța față de plutonul echipelor din apropierea podiumului și nu era bine. Îmi place golul, dar nu mă așteptam să dau trei în acest joc. Nu mă așteptam să marchez, ca să fiu sincer. Tot ce știu este că atunci când intru în teren vreau să-mi fac bine treaba, pe postul pe care sunt folosit. Dacă ne pregătim în continuare la fel și suntem la fel de serioși, cred că o să ne realizăm obiectivul“, a explicat Nicușor Neacșu.
După 26 de runde, CSO Filiași ocupă locul șapte în Liga a III-a, seria 3, cu 34 de puncte, iar în etapa următoare o va întâlni pe ACS Șirineasa, disputa fiind programată mâine, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS