10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au pierdut la limită cu Viitorul. Ideea de noncombat, respinsă vehement

Alb-albaștrii au pierdut la limită cu Viitorul. Ideea de noncombat, respinsă vehement

CS Universitatea Craiova – FC Viitorul 0-1
A marcat: Florinel Coman (51).
Craiova: Vlad – Dimitrov, Screciu, Dumitraș, Bucurică (20, Bârzan) – Petre, Zlatinski, Gustavo (78, Măzărache) – Jazvic, Al. Popescu (46, Ivan), Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Țâru, Boli, Ganea (73, Mladen) – Vână (61, Morar), Roșu, Casap – Chițu, Țucudean, Fl. Coman (68, Ciobanu). Antrenor: Gică Hagi.
Cartonașe galbene: Petre, Măzărache / Țâru, Vână, Coman.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Iulian Dima.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Viorel Ilinca.

Numeroasele probleme de lot și dorința de a alinia la meciul retur cu FC Voluntari din semifinalele Cupei cel mai bun unsprezece l-au determinat pe Gigi Mulțescu să apeleze la o serie de jucători tineri cel puțin pentru meciul de ieri seară, cu FC Viitorul, din etapa a 9-a a play-off-ului Ligii I. Acest fapt, anunțat încă din zilele premergătoare întâlnirii cu trupa lui Gică Hagi, a dat naștere multor speculații și asta pentru că interesul celor de la FCSB și Dinamo era foarte mare. Mai exact, o victorie a Viitorului la Pitești în fața Craiovei echivala în mare măsură cu obținerea titlului de campioană, în timp ce oricare alt rezultat ar fi păstrat șanse mari pentru primul loc pentru cele două grupări din Capitală. Presiunea a fost imensă, dar Craiova și-a văzut în continuare de plan și a încercat să închidă gura tuturor printr-o evoluție bună chiar și cu juniorii introduși, printre aceștia și doi debutanți, portarul Andrei Vlad și atacantul Alex Popescu, ambii cu prestații de apreciat. În ciuda dorinței și a jocului consistent pe alocuri, alb-albaștrii având trei ocazii mari și un gol anulat al lui Jazvic, rezultatul nu a fost favorabil formației din Bănie, care a cedat cu 1-0, în urma unei reușite a lui Florinel Coman (51). Acuzele de noncombat și ironiile la adresa echipei CS Universitatea nu au întârziat să apară, dar oltenii au stat bine în „defensivă“.
Mulțescu: Nu are nimeni ce să ne reproşeze

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a afirmat că este supărat din pricina rezultatului și a punctat că acuzele de noncombat sunt nefondate, pentru că echipa sa a jucat cât a putut de bine.
„A fost un meci greu pentru noi, contra unei echipe cu fotbaliști buni. Am încercat să odihnim nişte jucători, n-am mai făcut-o, la pauză l-am băgat pe Ivan şi, culmea, atunci am primit gol. Am urcat liniile, am ajuns la poartă și nu e nimic nou sub soare că am ratat ocazii un campionat întreg. Rezultatul ne era nefavorabil, era normal să forţăm şi să încercăm să egalăm. Mie nu mi-a cerut nimeni să pierd cu Viitorul. Sunt supărat că am pierdut. Jucătorii tineri nu au încă forţă pentru a susţine meciuri cu echipe bine pregătite. Ai noştri încă trebuie să mai crească. N-am reuşit să înscriem, dar, una peste alta, eu zic că nu are nimeni ce să ne reproşeze. Am încercat să fim pozitivi, am făcut ce am putut, dar de un an de zile ratăm mereu. Mă gândesc doar la meciul de Cupă, acela e cel mai important. Mă gândesc cu groază de unde putem face două echipe pentru meciurile cu Steaua şi Voluntari. Vedem cine a rămas valid, cine mai revine, cine e suspendat, e o situaţie foarte delicată. În play-off am jucat toate meciurile în deplasare, aşa că nimeni nu are ce să ne spună. Am scos puncte în deplasare, unde e mai greu, suntem înaintea campioanei, pentru primul play-off, fără transferuri, cu un lot subţire, ne-am descurcat“, a spus Gigi Mulţescu, la Digi Sport.
Marcel Popescu: A fost un meci corect!
O poziție mult mai fermă vizavi de acuzele de noncombat a avut-o președintele grupării alb-albastre, Marcel Popescu.
„Cred că un rezultat de egalitate era echitabil. Sunt sigur că prestația pe care au avut-o jucătorii, necunoscuți pentru unii, este în afara oricărei bănuieli. Am câștigat un portar, dar faptul că am avut indisponibilitățile de lot, cu suspendarea lui Mateiu, problemele lui Băluță, l-am menajat o repriză pe Ivan, au cântărit mult. Cu echipa completă cred că ne-am fi exprimat altfel. Din păcate nu am avut la dispoziție toată echipa, iar în același timp interpretările sau supozițiile care s-au adus CS Universitatea Craiova le consider nefondate. Nu văd de ce se insistă pe o stare de noncombat sau de o complicitate tacită în a stabili ierarhia clasamentului altfel decât pe teren. A fost un meci corect! În tribună au fost oameni de la patru cluburi din străinătate, reprezentanții lor sunt oameni de specialitate și ca o curiozitate i-am întrebat după meci cum ar răspunde dacă ar fi oficiali ai Craiovei și ar fi acuzați de ce am fost noi. Mi-au spus că meciul acesta a fost curat 100%. Este poziția unor reprezentanți ai fotbalului de top din Cehia, Franța, Turcia și din Italia. Când patru reprezentanți ai unor cluburi importante spun că meciul a fost curat, îi cred pe ei și nu dau curs unor speculații prin care unii încearcă să-și disimuleze propriile slăbiciuni și să ne găsească pe noi vinovați de nereușitele lor (…) Noi mergem să ne jucăm șansele și în Capitală, cu FCSB, și ce nu am reușit astăzi, un rezultat de egalitate sau o victorie, sper să înregistrăm la București“, a punctat Marcel Popescu.
Gică Hagi: Este meritul nostru că suntem aici

La rândul său, Gică Hagi, tehnicianul echipei FC Viitorul, devenită principala favorită la câștigarea campionatului, a spus că nimeni nu ar trebui să le ia jucătorilor săi din meritele de a fi pe primul loc.
„Cred că merităm să fim unde suntem. Să nu uităm că am fost campioni şi în campionatul regulat. Ştiţi media noastră de vârstă? 21 de ani şi 4 luni. Am avut o echipă mai tânără decât Craiova. Este meritul nostru că suntem aici. Ce pot să zic de acuze? Fiecare este liber să spună ce doreşte. Şi nouă ne-au lipsit patru jucători şi cred că s-a văzut. Este ceva incredibil ce se întâmplă, pentru noi. Să ajungem acolo, sus, să câştigăm campionatul… Vom vedea ce va fi după ultima etapă. Noi suntem undeva unde nu ne aşteptam la începutul campionatului. Mai este un meci greu, acasă, cu CFR-ul. Nu arătăm bine fizic, se vede asta. Sperăm să câştigăm şi meciul, dacă nu, asta e“, a spus Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS