6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Licuț și-a făcut încălzirea la Campionatul Național pentru Europene și Mondiale

Marius Licuț și-a făcut încălzirea la Campionatul Național pentru Europene și Mondiale

Marius Licuţ a obţinut trei medalii de aur la Codlea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Marius Licuţ a obţinut trei medalii de aur la Codlea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Sportivul craiovean Marius Licuț s-a întors cu trei medalii de aur de la Campionatul Național de skandenberg, desfășurat recent la Codlea. Asta după ce anul trecut obținea două titluri naționale la aceeași competiție, dar la categoria 65 de kilograme – tineret. De data aceasta, Licuț a luat startul la categoria 70 de kilograme și a fost cel mai bun la tineret, la ambele brațe, iar a treia medalie de aur a fost la seniori, brațul drept. Sportivul de 20 de ani a obținut aceste performanțe după ce s-a antrenat la București alături de campionul absolut al României, Sabin Bădulescu. „Am urcat în categorie față de anul trecut și nu mă așteptam la asemenea rezultate. Au fost concurenți puternici, unii au mai participat la Europene și Mondiale, dar prin pregătire și concentrare am obținut trei medalii de aur. Anul acesta am făcut sacrificii și m-am antrenat la București alături de campionul național absolut Sabin Bădulescu. M-a primit cu brațele deschise și el, și echipa sa, și îi mulțumesc. La Craiova, neavând antrenor, făceam mai mult singur, mă uitam pe internet la filmulețe, dar nu prea creșteam foarte mult“, a spus campionul din Bănie.

Marius Licuţ a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului
Marius Licuţ a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Marius se pregătește acum pentru Campionatul European, care va fi în Polonia, peste două săptămâni, iar în toamnă vrea să meargă la Campionatul Mondial din Ungaria. Toate cheltuielile le va suporta din propriul buzunar. „Din păcate, federația nu ne ajută cu nimic, ne plătim tot din banii noștri. La Europene vreau să mă clasez pe un loc cât mai bun și să fiu sănătos, pentru a-mi continua pregătirea pentru Mondiale“, a completat triplul medaliat de la Codlea. Tot anul acesta, Licuț a obținut locul doi la Campionatul Național Universitar, la categoria 80 de kilograme. Marius practică și skandenberg, de câțiva ani, și atletism, prima sa iubire, iar când nu este la antrenament este la școală, fiind student la Facultatea de Mecanică. „Sper să fiu sănătos să merg pe două fronturi și cu atletismul, și cu skandenbergul. Încerc să mă mențin în formă. La atletism este mai greu acum, pentru că ne antrenăm în Grădina Botanică, unde oamenii se plimbă pe tartan și ne împiedică. S-au pus recent niște afișe acolo, în care scrie că nu au voie, dar oamenii nu le iau în considerare“, a povestit tânărul.
La Campionatul Național de la Codlea a urcat pe podium încă un doljean. Este vorba de Nicu Boboc, medaliat cu aur la tineret, brațul stâng și brațul drept, la categoria 65 de kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS