10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenii de la CSM Craiova, pe podium la selecția națională

Tenismenii de la CSM Craiova, pe podium la selecția națională

Antrenorul Alex Banciu (centru), alături de elevii săi, Alex Coman (stânga) şi Robert Gună (dreapta) (Foto: Arhiva GdS)
Antrenorul Alex Banciu (centru), alături de elevii săi, Alex Coman (stânga) şi Robert Gună (dreapta) (Foto: Arhiva GdS)

Jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Mihai Coman, legitimat la CSM Craiova, a câștigat detașat selecția națională, categoria de vârstă U12. Turneul s-a disputat recent la Centrul Național de Tenis din București, având la start cei mai buni 16 juniori din țară, fete și băieți, convocați în baza locului ocupat în clasamentul național la zi. Alex Coman, lider în clasamentul național U12 și campion anul acesta, și-a confirmat statutul de favorit principal și a câștigat toate cele șapte partide de pe tabloul de tip șah. Mai mult, sportivul pregătit de Alex Banciu a avut un parcurs fără greșeală, fără să piardă vreun set în turneu. Podiumul a fost completat de David Manu (Asociația TC Sun) și de Robert Gună, sportiv legitimat, la fel ca și Coman, la CSM Craiova. Manu a avut șase victorii pe tabloul de tip șah, iar Robert Gună – cinci.

Andreea Lila alături de antrenorul Alex Banciu
Andreea Lila alături de antrenorul Alex Banciu

Cu o săptămână în urmă, o jucătoare de la CSM Craiova, Andreea Lila, a ocupat locul doi la selecția națională a categoriei 14 ani. Alex Banciu, antrenorul celor trei tenismani de la CSM Craiova este mulțumit de parcursul elevilor săi la selecție și nu numai. „Sunt mândru de ei. S-au descurcat foarte bine. Înainte de a se antrena cu mine niciunul nu obținuse medalii la Campionatul Național sau nu au urcat pe podium la selecția națională. Acum, toți sunt componenți ai lotului național. Cu Coman și Lila lucrez de doi ani, iar cu Gună de un an. Munca noastră a dat roade“, a spus tânărul antrenor. Acesta a menționat că meciul dintre Coman și Manu nu s-a disputat, deoarece acesta din urmă a acuzat o accidentare la umăr. Conform regulamentului, pe tabloul de tip șah, sportivul care se retrage înainte de un meci pierde cu 6-0, 6-0 partida.
Pentru câștigătorul selec­­­­ției naționale, Alex Coman, urmează o lună încărcată, cu patru turnee, dintre care trei internaționale, în cadrul circuitului Tennis Europe. Campionul craiovean va participa pe 8 mai la un turneu internațional la București, la U12, apoi, pe 15 mai va lua startul la Campionatul Național U14 de vară, beneficiind de un wild-card. El a fost invitat să participe din poziția de „Excepție Națională- E.N.“. Tot la București, craioveanul va merge la un turneu internațional de grad 1, tot la U14, iar pe 29 mai va participa la un turneu internațional la U12 la Arad. Turneele de la U12 sunt de gradul 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS