16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Craioveanul Alexandru Mihai Coman a câștigat selecția națională la categoria U12

Tenis: Craioveanul Alexandru Mihai Coman a câștigat selecția națională la categoria U12

Alexandru Mihai Coman a câștigat selecția națională
Alexandru Mihai Coman a câștigat selecția națională

Federația Română de Tenis a organizat recent la Centrul Național de Tenis din București turneul final de selecție națională a jucătorilor de la categoria de vârstă U12. La startul turneului s-au aflat cei mai buni 16 juniori din țară, fete și băieți, convocați la acest turneu în baza locului ocupat în clasamentul național la zi.
Turneul băieților a fost dominat de Alexandru Mihai Coman, de la CSM Craiova, campionul de anul acesta câștigând toate cele șapte partide de pe tabloul tip-șah.

Podiumul a fost completat de David Manu, de la Asociația TC Sun, cu șase victorii, și de Robert Ionuț Gună, de la CSM Craiova, cu cinci victorii. Ambii sportivi de la CSM Craiova sunt antrenați de Alexandru Banciu.
Alex Coman, favorit principal și lider la zi al clasamentului național, a avut un parcurs fără greșeală. A câștigat detașat selecția națională, fără să piardă vreun set.

Pentru Alexandru Coman urmează o perioadă încărcată, cu patru turnee, dintre care trei din circuitul Tennis Europe.  Pe 8 mai sportivul craiovean va lua startul la un turneu internațional la U12 la București, pe 15 mai va participa la Campionatul Național U14 de vară, beneficiind de un wild-card. El a fost invitat să participe din poziția de „Excepție Națională- E.N.” Tot la București, Coman va merge la un turneu internațional de grad 1, la U14,  iar al patrulea turneu al lunii pentru jucătorul de la CSM Craiova va fi pe 29 mai, la Arad, la U12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS