11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, ireproșabili cu CFR Cluj. S-a „trezit“ Ivan!

Fotbal / Alb-albaștrii, ireproșabili cu CFR Cluj. S-a „trezit“ Ivan!

Formația CS Universitatea Craiova a făcut cel mai bun meci al său din play-off, reușind să se impună duminică seară, cu scorul de 3-0, în Ardeal, în fața echipei CFR Cluj, răzbunând astfel înfrângerea din tur, de la Pitești (1-4). Cu o apărare foarte exactă și un presing avansat, elevii lui Gigi Mulțescu au reușit să le pună mari probleme ardelenilor, în special pe contraatac.
Alb-albaștrii au deschis scorul prin Andrei Ivan, care a reușit un șut de senzație din marginea careului mare, cu efect, la colțul lung (30).
Craiovenii și-au majorat avantajul în minutul 44, în urma unui contraatac rapid, Jazvic a șutat de pe dreapta, Marc a respins în față până la Zlatinski, iar bulgarul a reluat de la 12 metri fără speranțe.
Gruparea din Bănie a amuțit pentru a treia oară tribunele din Gruia în minutul 76, când Băluță a pasat în fața porții, un fundaș advers a luftat, mingea a ajuns la Petre, care i-a pasat lui Ivan, iar acesta a reluat imparabil de la șapte metri. Prin „dubla“ de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, Andrei Ivan a ajuns la cota nouă goluri marcate.
CFR Cluj: Marc – Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Gomelt, Nascimento (46, D. Roman) – Sorsa (61, Antal), Păun, Deac (9, J. Carlos) – Omrani. Antrenor: Vasile Miriuță.
CS Universitatea Craiova: Mingote – Dimitrov, Dumitraș, Barthe (46, Petre), Briceag – Zlatinski, Screciu, Băluță (83, Măzărache) – Jazvic (75, Bârzan), Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Cartonașe galbene: Sorsa 14, Larie 48, Horj 62 / Mingote 90.
Au arbitrat: George Rădulescu – Iulian Radu, Bogdan Velicu; Florin Mihai Marcu.
Observatori: Zoltan Szekely, Adrian Ionescu.
CS Universitatea Craiova ocupă în continuare locul cinci în play-off, cu 31 de puncte, fiind la o „distanță“ de două puncte față ocupanta poziției a patra, CFR Cluj, și a treia, Dinamo, care are însă un joc mai puțin disputat. În etapa viitoare, gruparea din Bănie va evolua la Severin în compania echipei FC Viitorul, disputa fiind programată duminică, 7 mai, de la ora 21.15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS