11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Popescu se teme de un final de sezon dezastruos

Marcel Popescu se teme de un final de sezon dezastruos

Filip Jazvic (la minge) nu a adus un plus pentru atacul Craiovei aşa cum au sperat conducătorii şi suporterii (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Filip Jazvic (la minge) nu a adus un plus pentru atacul Craiovei aşa cum au sperat conducătorii şi suporterii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu reușește să-și adune forțele și să mai strângă puncte având la bază un joc consistent, iar acest lucru l-a conștientizat și l-a recunoscut inclusiv președintele Marcel Popescu după meciul cu Dinamo. Echipa este vlăguită, dar nu din vina preparatorilor fizici Ion Colonel sau Cornel Blejan, ci din pricina numărului mic de fotbaliști participanți efectiv la numeroasele bătălii, resimțindu-se din plin înlocuirile lui Acka, Rocha sau Madson, cu Fajic, Jazvic sau tinerii care au mai intrat să lupte în play-off. Craiova a scăzut atât valoric, cât și în omogenitate. Cu toate acestea, conducătorul grupării din Bănie a afirmat că elevii lui Gigi Mulțescu rămân concentrați și optimiști atât pentru dubla cu FC Voluntari, din Cupa României, cât și pe cele trei jocuri rămase de disputat din campionat, cu CFR Cluj (deplasare), FC Viitorul (acasă) și Steaua (în deplasare).
„CS Universitatea rămâne concentrată și pe Cupă, dar și pe campionat. Am avut 1-0 cu Dinamo, nu am știut să-l gestionăm bine, vedeți ce goluri primim, după greșeli elementare în apărare, dar asta este viața. A fost o egalare care nu știu dacă era meritată sau nu, pe care am obținut-o în ultimele secunde. Vom vedea ce vom face joi, cu FC Voluntari, în Cupă. Cu Voluntari este doar primul meci de acasă, se joacă în dublă manșă semifinalele Cupei, așa că avem timp să strângem rândurile. Trebuie să ne gândim ce am avut bun cu Dinamo și ce am făcut rău. Jocul scârțâie și lucrul ăsta e o alarmă, pentru că mi se pare că este o lipsă de potență fizică, extrem de stranie și de ciudată, iar dacă vin și intermediarele, și mă refer la meciul cu Voluntari, nu știu dacă au benzină suficientă sau dacă pregătirea le permite să nu avem alte surprize“, a declarat Marcel Popescu, după remiza cu Dinamo.
„Aș vrea să mai adunăm puncte și să fim cât mai sus în clasament, dar acum ne interesează să pregătim cât mai bine meciul din Cupă“, a subliniat, la rândul său, antrenorul Gigi Mulțescu.

„A fost un meci anormal de tensionat“

Întrebat cum comentează evenimentele petrecute la finalul jocului cu Dinamo, Marcel Popescu a menționat că deciziile arbitrilor au alimentat disputele verbale între jucătorii și staff-urile celor două combatante.
„A fost un meci extrem de tensionat, anormal de tensionat în final. Consider că un factor extrem de important au fost și deciziile luate în final, cu eliminarea lui Zlatinski. Astfel de ieșiri după meci, inclusiv de la vestiare, nu am văzut de mult. Extrem de mulți nervi la final și eu îi înțeleg pe cei de la Dinamo, pentru că au pierdut ceea ce visau, dar nu aveau curaj să spună: să atace titlul. E problema lor că au pierdut, însă nu aveau dreptul să se manifeste în felul acesta. Este o rivalitate sportivă exacerbată între Craiova și Dinamo și ar fi fost a treia oară în care Dinamo venea la Severin și pleca de acolo cu mâna goală, dar a obținut o remiză. Acest punct pe noi ne ajută să ne îndepărtăm de Astra, dar Dinamo este în afara concursului. A fost un meci scăpat de sub control de brigada de arbitri la final“, a declarat Marcel Popescu.
De arbitraj nu a fost prea mulțumit nici antrenorul Gigi Mulțescu, dar acesta a considerat că „fluierașii“ nu au influențat rezultatul: „Pe mine mă miră un lucru: în tur ne-a arbitrat Istvan Kovacs și ne-au călcat în picioare și acum a arbitrat tot el. Sigur, nu a fost ca în tur, e adevărat, am fost și noi mai puternici și mai agresivi, dar totuși au fost multe momente în care ei (arbitrii – n.r.) au înclinat balanța în favoarea dinamoviștilor. Una peste alta a fost un meci greu și pentru arbitri. Au fost multe chestii mărunte, repuneri de la margine, faulturi, care le-au dat mai mult lor“, dar hotărâri decisive nu au fost“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS