17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem revirimentul!

Vrem revirimentul!

CS Universitatea Craiova și-a atins cu greu obiectivul în acest sezon, accederea în play-off-ul Ligii I, dar parcursul și evoluțiile în meciurile „adevărate“ nu au fost cele așteptate, chiar dacă alb-albaștrii au procurat ceva puncte din deplasări până acum. Cei drept, trupa lui Gigi Mulțescu a avut probleme de efectiv mai mereu, asta și cu ajutorul conducerii, care a reziliat contractele unor jucători importanți, precum Acka, Rocha sau Madson, dar optimismul nu s-a diminuat. Marcel Popescu, președintele grupării din Bănie, afirma zilele trecute pentru GdS că lupta pentru podium nu s-a încheiat, și matematic are dreptate, acum rămâne ca și Andrei Ivan și colegii săi să arate o tresărire de orgoliu și să pună osul la treabă pentru un final de sezon demn de aplaudat. Un prim pas spre performanța promisă este programat astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, când oponenta alb-albaștrilor este eterna rivală Dinamo București, iar victoria este obligatorie.
Mulțescu: Cei care vor intra trebuie să dea totul pentru victorie

Strategul formației CS Universiatea Craiova, Gigi Mulțescu, s-a arătat îngrijorat din pricina numeroaselor absențe din lot, dar speră ca fotbaliștii la care va apela să facă un meci bun și să câștige cu Dinamo.
„Nu mai este nici un secret că meciul cu Dinamo, pentru noi și pentru suporterii noștri, este foarte important. Venim după o perioadă grea, după două înfrângeri, de aceea ne dorim să ne reabilităm în fața suporterilor și să aducem puncte. Dinamo este una dintre echipele în formă ale campionatului, astfel încât sunt argumente pentru un meci disputat. Avem în continuare probleme de efectiv: Popov a fost operat, Briceag nu este sută la sută refăcut și de accea nu-l vom forța în acest joc, Burlacu s-a accidentat la ultimul antrenament, în vreme ce Screciu este gripat, dar avem speranțe că starea lui se va îmbunătăți, astfel încât să poată fi măcar rezervă la meciul de mâine (sâmbătă – n.r.). În ciuda acestor necazuri, cei care vor intra trebuie să fie concetrați și să dea totul pentru victorie. Ne dorim, pe lângă un rezultat favoriabil, să nu ieșim cu pierderi umane“, a declarat Mulțescu.
„După meciul cu Astra nu am avut discuții separate cu Zlatinski și Barthe, ci în plen, cu toată echipa. Am atins și problema celor afectați de schimbări. Așa cum am spus și imediat după joc, mă bucur că au fost supărați, pentru că asta înseamnă că le pasă, că nu sunt indiferenți. Nu am fost mulțumit de evoluția echipei în prima repriză și am reacționat prin aceste schimbări. Am vrut să protejez echipa, să întorc rezultatul, dar și să-l protejez pe Zlatinski, care nu a prins o zi fastă. Bineînțeles că pot fi titulari, atât Zlatinski, cât și Barthe, în meciul cu Dinamo“, a mai spus tehnicianul Craiovei, amintind despre discuțiile apărute după meciul trecut, când i-a pedepsit pe Zlatinski și Barthe pentru prestația din teren trimițându-i la cabine destul de devreme.
Noul contract mai așteaptă să fie discutat și semnat
Întrebat dacă și-a prelungit înțelegerea cu CS Universitatea, tot mai multe voci susținând că în vară s-ar pune punct colaborării, Gigi Mulțescu a reafirmat că nu este momentul pentru a negocia un nou contract.
„În privința prelungirii contractului nu este o indecizie a mea, ci e o hotărâre comună, luată cu conducerea, să ne canalizăm toate forțele și eforturile pentru aceste meciuri vitale pentru noi. În opinia mea am realizat lucruri bune: am calificat echipa în play-off și suntem aproape de ultimul act al Cupei, iar la finalul actualului sezon pentru prima dată după mulți ani CS Universitatea Craiova va juca în competițiile europene. A fost și este o presiune mare, din toate părțile, dar pe care mi-am asumat-o de la bun început. Să vă dau un exemplu: la Steaua cu CFR nu s-a tras nici măcar un șut pe spațiul porții, dacă noi am fi jucat astfel probabil eram dați afară din Craiova. Mă refer la cât de pretențioși sunt suporterii, dar sincer nu m-am gândit că poate fi atâta presiune. Să o băgăm în poartă și să nu mai facem gafe în apărare – asta este ecuația câștigătoare pentru noi la fiecare meci“, a explicat Gigi Mulțescu.

Băluță: Avem datoria de a ne revanșa în fața suporterilor
La conferința de presă premergătoare întâlnirii cu Dinamo, căpitanul Alexandru Băluță i-a asigurat pe fani că el și colegii săi sunt concentrați și vor să facă un meci mare împotriva „câinilor“.
„Trebuie să uităm perioada grea, să trecem peste ea, dar și să învățăm din ultimele jocuri. Avem datoria de a ne revanșa în fața suporterilor noștri pentru ultimele rezultate. Suntem aceiași jucători care am câștigat derbiurile cu Dinamo. Toți suntem concentrați la meciul de mâine (sâmbătă – n.r.), nu la cel din Cupă. Doar știți ce ambiție și rivalitate este între noi și Dinamo. Trebuie să fim uniți, să dăm mai mult ca la celelalte jocuri, să facem tot ce putem pentru a câștiga. Banderola nu este o presiune în plus pentru mine. Este adevărat, ultimele mele evoluții nu au mai fost la nivelul precedentelor, am ratat din situații clare de gol. Toți suferim în fața porții, când ajungem acolo parcă poarta își schimbă dimensiunile și devine mai mică. Trebuie să arătăm caracter, mai multă răutate, tupeu, să-i luăm de sus pe adversari. Suporterii trebuie să înțeleagă că avem nevoie de ei și la greu, și acum când trecem printr-o perioadă mai dificilă. Sper să vină cât mai multă lume la stadion și să plece fericită acasă“, a declarat Alex Băluță.
Contra: Am digerat greu eliminarea din semifinalele Cupei
Din tabăra lui Dinamo, antrenorul Cosmin Contra a mărturist că se teme de CS Universitatea Craiova chiar dacă nu traversează o perioadă prea bună, amintindu-și despre meciul pierdut la penaltiuri în sferturile Cupei României.
„Va fi o deplasare grea, contra unui adversar foarte bun, chiar dacă nu traversează cel mai bun moment, dar este în semifinalele Cupei. Rivalitatea dintre Craiova şi Dinamo se ştie că este foarte mare. Noi suntem într-un moment foarte bun, aşa că nu-mi doresc decât să continuăm seria bună începută acum trei meciuri. Va fi o atmosferă ostilă, dar mie îmi place să jucăm pe asemenea stadioane, te face să te simţi fotbalist. Orice jucător își doreşte să dea cel mai bun din el. Am digerat greu eliminarea din sferturi, pentru că nu am arătat bine, dar Craiova a meritat accesul în penultimul act al Cupei României“, a declarat Cosmin Contra.
Arbitrează Istvan Kovacs

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a desemnat pe centralul Istvan Kovacs (Carei) să împartă dreptatea în confruntarea de la Severin. Asistenți vor fi Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Valentin Avram (București), iar rezervă Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observatori au fost desemnați Cornel Sorescu (Pitești), respectiv Constantin Stănescu (București).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS