21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFed Cup: Konta o învinge pe Cîrstea și egalează situația în meciul România - Marea Britanie

Fed Cup: Konta o învinge pe Cîrstea și egalează situația în meciul România – Marea Britanie

Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3, astăzi, la Tenis Club IDU din Mamaia, și a egalat scorul în meciul dintre echipele României și Marii Britanii, 1-1, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, informează Agerpres.

Meciul a fost întrerupt de arbitrul principal al întâlnirii, în setul al doilea, la scorul de 3-1 pentru româncă.

Căpitanul nejucător al României a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitru.

Konta a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.

Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind cu 6-3.

Simona Halep a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1 în primul meci de sâmbătă.

Duminică, de la ora 11,00, va avea loc meciul Halep — Kont, urmat de Begu — Watson.

Meciul de dublu se va desfășura între perechile Monica Niculescu (23 WTA la dublu)/Sorana Cîrstea (1.101 WTA la dublu )și Laura Robson (267 WTA la dublu)/Jocelyn Rae (106 WTA al dublu), în finalul zilei de duminică.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS