15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, penibili cu Astra. Mulțescu: Avem un lot subțire!

Fotbal / Alb-albaștrii, penibili cu Astra. Mulțescu: Avem un lot subțire!

Formația CS Universitatea Craiova a pierdut categoric, scor 1-3, la capătul unui joc slab, în fața Astrei Giurgiu, într-o partidă disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, contând pentru etapa a 6-a din play-off-ul Ligii I.
Alb-albaștrii au început meciul foarte prost, au primit gol la primul contraatac al oaspeților. Mateiu a pierdut o minge la aproximativ 40 de metri în fața lui Budescu, acesta a rezistat în fața atacului lui Screciu și i-a pasat, peste fundași, lui Alexandru Ioniță, care a intrat în careu și l-a executat pe Calancea cu un șut la colțul lung (2, 0-1).
Elevii lui Gigi Mulțescu s-au năpustit în atac, sperând la o egalare rapidă și au avut o șansă uriașă, dar Zlatinski și-a bătut joc de ea. Băluță a fost busculat în careu de Romario Moise, iar centralul Marcel Bârsan a indicat prompt lovitură de la 11 metri, însă execuția lui Hristo a fost foarte slabă, telefonată, și conaționalul său, Plamen Iliev, a intuit direcția șutului și a reținut mingea (4). Gigi Mulțescu nu a putut să treacă peste ratarea lui Zlatinski și după câteva minute l-a înlocuit cu Gustavo.
La doar trei minute, Alex Mateiu a avut prilejul să-l învingă pe portarul bulgar al Astrei, însă șutul său nu i-a pus probleme lui Iliev.
Au urmat două șuturi ale lui Constantin Budescu, reținute fără probleme de Nicolai Calancea (11, 15).
Înlocuitorul lui Silvică Lung i-a determinat pe olteni să-și pună mâinile în cap și la o lovitură de cap trimisă de Băluță, după o centrare a lui Ivan, scoasă de bulgar de sub bară (24).
Astra și-a majorat avantajul până în pauză. A fost o lansare de la circa 60 de metri pentru Sergiu Buș, acesta a profitat de o indecizie a lui Alexandre Barthe și a șutat imparabil de la opt metri, sub privirile lui Kelic, venit să blocheze (35, 0-2). La scurt timp de la primirea golului, Gigi Mulțescu s-a răzbunat și pe Barthe, înlocuindu-l cu Andrei Burlacu, un mijlocaș cu aport ofensiv, debutant în Liga I.
Giurgiuvenii au fost la un pas să marcheze din nou în minutul 43, când Budescu a primit o pasă în centrul careului mare, a pivotat și a șutat la colțul lung, dar Calancea a reușit să schimbe traectoria mingii.

Elevii lui Mulțescu, „morți“ și după pauză

La reluare, Craiova a beneficiat de o nouă lovitură de pedeapsă, la un presupus henț al lui Oras, după o acțiune a lui Burlacu. Lovitura de la punctul cu var și-a asumat-o Gustavo Vagenin, care a executat cu mult calm lângă bara din dreapta, portarul sărind în partea opusă (52, 1-2). Astralii au continuat să protesteze față de penaltiul acordat de Bârsan, alegând să întârzie puțin reluarea jocului de la centrul terenului.
Oltenii au continuat să preseze, dar jocul lor a fost haotic, dar cu toate astea Băluță a avut șansa egalării, însă șutul său de la zece metri a trecut peste poartă (57).
Budescu a continuat să-l încerce cu șuturi de la distanță pe Calancea, portarul oltenilor răspunzând cu multă siguranță (61, 64).
Campionii au reușit și golul trei, cu ajutorul lui Simon Măzărache. Budescu a centrat din corner, de pe stânga, Săpunaru a șters mingea cu capul, suficient cât să o așeze pe fruntea lui Măzărache, atacantul Craiovei reluând involuntar în propria poartă (66, 1-3).
A urmat un lob al lui Stan, respins de Calancea, apoi au urmat minute „moarte“, cu multe mingi pierdute de ambele formații.
Până la final craiovenii s-au mai apropiat de două ori de poarta lui Iliev, la prima fiind în prim plan Bancu, la a doua Gustavo, dar tabela a rămas nemodificată.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe (38, An. Burlacu), Bancu – Mateiu, Screciu (80, Dumitraș), Zlatinski (29, Gustavo) – Măzărache, Ivan, Băluță. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Astra Giurgiu: Iliev – Oros, Săpunaru, Fabricio – Moise (46, Stan), Boubacar (73, Lovin), Seto, Nicoară – Ioniță, S. Buș (82, Florea), Budescu. Antrenor: Marius Șumudică.

Cartonașe galbene: Screciu 14, Gustavo 71, Băluță 79 / Moise 44, Budescu 78, Iliev 89.

Au arbitrat: Marcel Bârsan – Ciprian Danșa, Marius Nicoară.

 

„Conducătorii mi-au propus prelungirea contractului“

 

La finalul întâlnirii, strategul echipei CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a dat din nou vina pe lipsa eficienței din fața porții adverse a elevilor săi și pe ghinion, punctând că nu s-a răzbunat pe Zlatinski și pe Barthe prin înlocuirile acestora.
„Am început bine, am avut câteva faze de poartă, ocazii clare, penalti, și în loc să înscriem noi am primit gol pe greșeli de apărare. E clar că te zdruncină când se întâmplă așa, nu? Am avut jucători fără mare experiență, iar ei au avut jucători cu valoare, care au știut să gestioneze meciul. Noi am ratat în continuare, iar în repriza a doua am reușit să revenim la cârma jocului, am și înscris și am continuat să ratăm. În loc de 2-2 s-a făcut 1-3, după o greșeală personală, o lipsă de marcaj la Barthe. Nu că m-au supărat (Zlatinski și Barthe – n.r.) ca să-i schimb, m-a supărat evoluția lor. Zlatinski a greșit o mulțime de pase, a fost lent, a pierdut ritmul jocului, nu a verticalizat, ceea ce trebuia să facă… În cazul lui Barthe a făcut niște greșeli… Noi luptam să egalăm și el a greșit de am luat golul doi. Trebuia să știe să gestioneze situația, să păstreze posesia mingii. Foarte bine că s-au supărat, înseamnă că le pasă. Trebuie să-și corijeze jocul“, a spus Mulțescu.
„Arbitrajul a fost cu bune, cu rele. În prima repriză cred că s-au achitat destul de bine, dar în a doua cred că au mai greșit. Cred că trebuia să acorde galbene mai multe. Penaltiul nu-l comentez, nu a fost clar, dar de aici și până la modul cum au fost scandalizați cei de la Astra e cale lungă“, a mai spus tehnicianul de 65 de ani.
Întrebat dacă va continua la Craiova în sezonul viitor, Gigi Mulțescu a menționat că i s-a propus prelungirea înțelegerii actuale, dar că nu se grăbește să ofere un răspuns: „Deocamdată avem de terminat campionatul și trebuie să-l încheiem cât putem de bine, să luăm cât mai multe puncte, pentru că de altceva nu se mai poate discuta, și să ne concentrăm pe Cupa României. Suntem în semifinale, suntem favoriți în fața Voluntariului, dar trebuie să jucăm. Conducătorii mi-au propus prelungirea contractului. Am și eu niște probleme de sănătate, trebuie să fac niște analize și trebuie să stau să mă gândesc. Mai sunt meciurile din campionat, cele din Cupă și când o să fie timp o să decidem împreună. Nu e nici o presiune din partea patronului, nici din partea mea. Sunt și problemele mele, dar sunt de discutat și cele ale echipei, pentru că avem un lot subțire numeric și când mai apar și câteva perioade mai slabe ale unor jucători de bază atunci se vede imediat în angrenajul echipei. Am dus greul cu 14-15 jucători. Nu am discutat deocamdată aceste aspecte, rămâne să ne concentrăm pe ce avem de făcut“.

 

Băluță: Probabil că lipsa de experiență își spune cuvântul

 

Căpitanul grupării din Bănie, Alex Băluță, consideră că lipsa experienței a jucat un rol hotărâtor în acest joc și nu numai.

„Sunt afectat, pentru că am muncit atât ca să ajungem în play-off… Știam că nu o să ne fie ușor, pentru că întâlnim cele mai bune echipe din campionat și am greșit cu mare ușurință. Am luat foarte repede gol, apoi am avut acel penalti, dar nu am reușit să înscriem și, probabil, că și lipsa de experiență își spune cuvântul. A fost o înfrângere urâtă pentru noi. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile care ne-au rămas de jucat. Nu suntem supărați pe Zlatinski, pentru că este un jucător important pentru noi, putea să rateze oricine“, a spus Băluță.

Un lucru interesant l-a spus Andrei Ivan: „Trebuie să ne revenim, să câştigăm acasă cu Dinamo. La începutul play-off-ului jucam pentru locurile doi-trei, dar acum nu ne găsim în teren. Jucăm individual, nu jucăm pentru echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS