24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul cu Steaua, extrem de important pentru craioveni

Meciul cu Steaua, extrem de important pentru craioveni

Jucătorii craioveni (în stânga) au nevoie de victorie pe terenul Stelei, pentru a-şi asigura o medalie şi în acest sezon (Foto: Lucian Anghel)
Jucătorii craioveni (în stânga) au nevoie de victorie pe terenul Stelei, pentru a-şi asigura o medalie şi în acest sezon (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor disputa astăzi, de la ora 19.00 (DigiSport), o partidă extrem de importantă. Campionii vor întâlni în deplasare formația Steaua București, în etapa a opta din play-off-ul Diviziei A1, antepenultima din acest sezon. Cele două formații sunt vecine de clasament. Craiova ocupă locul trei, cu 65 de puncte, iar bucureștenii se află un loc mai jos, cu 60 de puncte. O victorie de trei puncte le-ar asigura, în mare parte, o medalie elevilor lui Dan Pascu și, totodată, i-ar menține în lupta pentru un nou titlu, deși vor depinde și de alte rezultate. „După etapa trecută, s-au rupt cele patru echipe care se vor bate pentru un loc cât mai bun în față. Ploieștiul s-a rupt de acest pluton, după ce a pierdut cu noi. De acum, orice victorie te poate ridica cu un loc sau două în clasament“, a explicat Dan Pascu, antrenorul formației SCM-U Craiova. Steaua și Craiova s-au mai întâlnit de trei ori în actualul sezon. Bucureștenii s-au impus pe teren propriu, în turul campionatului, apoi Laurențiu Lică și colegii săi au câștigat partida din retur, dar și în turul play-off-ului.
Tot azi, un meci relativ uşor urmează să aibă ACSVM Zalău, care va evolua în deplasare la CSM Bucureşti, formaţie care nu a acumulat nici un punct în play-off. Cu un succes de trei puncte, elevii lui Marian Constantin vor păstra un avans liniştitor faţă de urmăritoare. În cel de-al treilea joc din play-off, Arcada Galaţi va evolua în deplasare la Tricolorul Ploieşti. După această rundă, campionatul se va întrerupe zece zile, cu ocazia sărbătorilor pascale. Întrecerea va reveni pe 22 aprilie, pentru ultimele două etape. Clasamentul play-off-ului: 1. ACSVM Zalău 70 de puncte, 2. Arcada Galați 67 de puncte, 3. SCM-U Craiova 65 de puncte, 4. Steaua București 60 de puncte, 5. Tricolorul LMV Ploiești 52 de puncte, 6. CSM București 34 de puncte.
În Divizia A de volei feminin, SCM-U Craiova va înfrunta astăzi Penicilina Iași, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 15.00, în etapa a opta din play-out. Craiova ocupă ultimul loc, cu cinci puncte, iar moldovencele se află pe primul loc în grupa 7-12, cu 46 de puncte.

Baschetbaliștii au luat suta în primul meci din play-off

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a debutat în play-off cu o înfrângere categorică. Oltenii au fost învinși luni, în deplasare, de U BT Cluj, la o diferență de 26 de puncte, cu scorul de 100-74 (29-17, 22-23, 27-18, 22-16). Craiova a avut o rotație mult prea scurtă pentru a face față favoritei principale la câștigarea titlului național. După accidentarea lui Hargrove, antrenorul Vladimir Vuksanovic nu a putut folosi la Cluj decât nouă jucători, pentru că al zecelea baschetbalist trecut pe foaie, Florin Popa, a suferit o contractură musculară la spate în partida cu Galațiul și nu a putut evolua luni. De la SCM-U, Mihai Gavrilă a reușit cel mai bun meci al sezonului. Jucătorul craiovean a evoluat 21 de minute și a marcat 12 puncte, la care se adaugă două recuperări și două pase decisive. Meciul al doilea între cele două formații se va juca tot la Cluj, astăzi, de la ora 20.00 (DigiSport). Jucătorul craiovean Iulian Corneanu a spus că el și colegii săi se vor strădui mai mult în partidele următoare. „Suntem dezavantajați că nu avem schimbări, nu putem să ne odihnim cum ar trebui. Titularii nu pot sta suficient pe bancă pentru a-și trage sufletul. Am rămas în 10, ne-am pregătit cum am putut și a fost greu. Pentru jocul următor o să încercăm să fim mai pregătiți și o să ne dăm toată silința. Pentru noi, calificarea în play-off înseamnă foarte mult, prin prisma sezonului pe care l-am avut. Am schimbat mulți jucători, rotația noastră a suferit pe alocuri, și e firesc. Am pierdut multe meciuri la o posesie, dar tot ne-am calificat în play-off“, a spus Corneanu, conform
Totalbaschet. La finalul jocului de luni, Mihai Silvășan, antrenor principal al formației ardelene, a spus că elevii săi trebuie să joace concentrați și în următoarele meciuri: „Ne-am făcut treaba, am plimbat mingea bine, am găsit oportunități de a marca și am și făcut-o de multe ori. Este 1-0, însă nimic nu este gata. Putem avea probleme în orice meci, le-am spus mereu băieților că trebuie să fim concentrați pe toată durata play-off-ului, să nu arătăm slăbiciune. Trebuie să fim foarte tari mental, doar așa se poate câștiga un campionat“. Luni, pentru SCM-U au evoluat: Taylor 14 puncte, Bureau 10, Burlacu 7, Solopa 9, Gavrilă 12, Corneanu 6, Abrams 10, Aktas, Lee 6. La U BT Cluj au jucat: Dykes 15 puncte, Moldoveanu 16, Pustozvonov 12, Mureșan 3, Barro 8, Adamovic 9, Gheorghe 3, Toth 2, Jucan, Torok 11, Rasic 10, Kuti 11.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS