8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii craioveni, obișnuiți doar cu primul loc

Luptătorii craioveni, obișnuiți doar cu primul loc

Sportivii de la CS Universitatea au ocupat primul loc în clasamentul pe cluburi
Sportivii de la CS Universitatea au ocupat primul loc în clasamentul pe cluburi

Campionatul Național de lupte rezervat juniorilor (U20), desfășurat weekendul trecut în Sala Polivalentă din Craiova, a fost un succes pentru sportivii cluburilor gazdă. Reprezentanții CS Universitatea Craiova au obținut trei medalii de aur și una de argint și locul întâi în clasamentul general, iar fetele de la CSM Craiova au urcat de trei ori pe podium, cucerind câte o medalie din fiecare culoare. Și LPS „Petrache Trișcu“ a avut o campioană.
Sportivii de la CS Universitatea Craiova, pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au fost aproape de eficacitate maximă. Alexandra Anghel (67 de kilograme), Ștefan Coman (60 de kilograme) și Ionuț Răduică (74 de kilograme) au devenit campioni naționali, iar al patrulea reprezentant la clubul craiovean, Constantin Gheorghe, s-a clasat pe locul doi la categoria 66 de kilograme. „Am un regret că Gheorghe Constantin s-a accidentat la cot în finală și a pierdut. Anghel și Răduică și-au apărat titlul de anul trecut. Coman era campion la cadeți și a participat pentru prima dată la juniori, obținând și aici aurul. Alexandra Anghel a defilat, nu a avut probleme, este cu mult peste valoarea junioarelor din România la categoria ei. Coman a avut o finală foarte frumoasă, și-a luat revanșa în fața sportivului Norbert Molnoş, de la Cluj. Acesta din urmă îl învinsese acum două săptămâni cu scorul 10-5, iar acum a câștigat Coman cu 12-4. Răduică a trecut în semifinale de un sportiv din Republica Moldova, participant la Europenele de cadeți, iar finala a avut-o mai ușor și a câștigat-o la superioritate tehnică. Sportivii noștri au fost bine conectați la concurs, mobilizați pentru că au luptat acasă, pentru că veniseră prieteni să-i susțină și au vrut să le demonstreze că sunt valoroși“, a explicat antrenorul Aurel Cimpoeru.

Cei mai buni la juniori în ultimii patru ani

Antrenorii Marius și Aurel Cimpoeru (foto centru) au fost premiați pentru rezultatele obținute de sportivii de la CS Universitatea, aflați pe primul loc în clasamentul cluburilor
Antrenorii Marius și Aurel Cimpoeru (foto centru) au fost premiați pentru rezultatele obținute de sportivii de la CS Universitatea, aflați pe primul loc în clasamentul cluburilor

Cele trei titluri naționale și medalia de argint i-au adus clubului craiovean, pentru al patrulea an consecutiv, locul întâi în clasamentul general. Oltenii au devansat cluburile din Călărași (locul 3) și Odorheiu Secuiesc (locul 2). „Am primit tricou de campioni și cupa pentru al patrulea an consecutiv. Acest lucru reprezintă o bucurie în plus. Sperăm ca acești copii să continue frumos și să auzim de ei pe plan internațional“, a completat antrenorul de la CS Universitatea.

Misiune ușoară pentru Ștefania Priceputu

Ştefania Priceputu a cucerit un nou titlu de campioană naţională

Și Ștefania Priceputu (categoria 44 de kilograme) și-a trecut în palmares un nou titlu de campioană națională. Sportiva care are dublă legitimare, LPS „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova, nu a avut adversară pe măsură. „Fosta ei rivală, Maria Cioclea, a urcat la altă categorie, iar Ștefania a defilat acum. Și-a învins toate adversarele la tuș, nu au prins nici pauza. Acum Ștefania se pregătește pentru Europene. Până atunci va mai participa la un turneu internațional la București, luna viitoare“, a menționat ieri Valentin Boboșca, antrenorul sportivei craiovene. Tot de la LPS „Petrache Trișcu“ au fost aproape de podium Ștefania Iana (51 kg) și Daniel Surcel (55 kg), ambii clasați pe locul cinci. Favorită la titlu, Simona Zidaru, campioană la cadeți anul trecut, a ratat concursul, după ce cu o zi înainte de cântarul oficial a făcut rujeolă.
CSM Craiova a obținut trei medalii la individual, dar și locul doi în clasamentul feminin pe cluburi. Ana Maria Enache (59 kilograme) a devenit campioană națională, Daniela Vîrban (51 kg) a cucerit argintul, iar Adina Irimia (67 kg) a obținut o medalie de bronz. „Suntem bucuroși de modul în care a decurs Campionatul Național de la Craiova, și aici mă refer la organizare, dar și la medaliile obținute de sportivii din orașul nostru. Din partea CSM Craiova, patru sportive au urcat pe podium, dintre care Ștefania Priceputu este în dublă legitimare cu LPS Craiova. Este un bilanț care ne mulțumește și ne menține printre cluburile importante la lupte din țară“, a declarat Petre Banciu, antrenorul coordonator al secției de lupte de la CSM Craiova.
Severinencele, primele în clasamentul cluburilor

Și luptătoarele din Drobeta Turnu Severin, pregătite de Marin Dobrescu și Nicoleta Bogasieru, au obținut rezultate notabile la Craiova, care au dus clubul CSM Drobeta pe primul loc în clasamentul feminin, cu un bilanț de cinci medalii, dintre care trei de aur. Mihaela Bărbulescu (55 kg), Valentina Ungureanu (63 kg) și Larisa Nițu (72 kg) au devenit campioane naționale, în timp ce Denisa Breazu (48 kg) și Adina Giura (59 kg) au obținut medalii de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS