11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii pentru voleibaliştii şi handbalistele din Bănie

Victorii pentru voleibaliştii şi handbalistele din Bănie

Laurențiu Lică (nr.11) încă mai speră la titlu, după victoria cu Ploieștiul (foto: Lucian Anghel)
Laurențiu Lică (nr.11) încă mai speră la titlu, după victoria cu Ploieștiul (foto: Lucian Anghel)

Echipele de volei masculin şi handbal feminin de la clubul SCM Craiova au câştigat meciurile disputate sâmbătă în campionat. Handbalistele antrenate de Bogdan Burcea şi Grigore Albici s-au impus pe terenul echipei U Cluj, cu scorul de 28-24 (12-12), în etapa a 24-a din Liga Naţională. Pentru SCM au evoluat următoarele jucătoare: Dumanska, Stanciu, Pașca – Zamfir 9 goluri, Elisei 6, Landre 4, Băbeanu 4, Nikolic 2, Apipie 2, Ianași 1, Șelaru, Andrei, Zaremba. Cu cele trei puncte câştigate la Cluj, oltencele au 41 de puncte şi se menţin pe locul trei, la două puncte în fața echipei din Zalău, care ieri a remizat cu Cisnădie (scor 22-22).

SCM va sta în penultima etapă, iar în ultimul meci din acest campionat va evolua tot în deplasare, cu HCM Vâlcea, pe 30 aprilie.

Lică: Victoria ne ţine în lupta pentru titlu

Voleibaliştii din Bănie s-au impus cu scorul de 3-1 (23-25, 25-20, 25-16, 25-11) în meciul cu Tricolorul Ploieşti, disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. SCM-U se menţine pe locul trei în Divizia A1, la două puncte în spatele Arcadei Galaţi şi la cinci în spatele liderului ACSVM Zalău. Căpitanul oltenilor, Laurenţiu Lică, a spus că succesul cu Ploieştiul ţine Craiova în lupta pentru un nou titlu. „Am obţinut o victorie importantă în economia play-off-ului. Am meritat-o din plin, am reuşit să legăm mai multe faze frumoase. Este adevărat că am avut şi mici probleme. Această victorie ne ţine în lupta pentru titlu, chiar dacă va fi foarte greu ca Zalăul să se mai încurce de acum încolo“, a spus Lică. Mai sunt trei etape de disputat, iar antrenorul campioanei, Dan Pascu, crede că toate meciurile vor fi adevărate finale: „Toate meciurile următoare sunt adevărate finale. Ne vom bate pentru o medalie cât mai strălucitoare. Din acest moment, orice victorie te poate ridica cu un loc-două în clasament. În ceea ce priveşte partida cu Ploieştiul, nu a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre. Am avut un start ezitant, cu multe servicii greşite în primele două seturi, apoi băieţii şi-au revenit“. Craiova va juca miercuri, în deplasare, cu Steaua Bucureşti, de la ora 19.00.
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a suferit un nou eşec, fiind învinsă cu 3-0 (25-13, 25-14, 25-14) pe terenul formaţiei SCM Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS