12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Craiova a pierdut din nou în fața Stelei. Alb-albaștrii nu știu să marcheze

Fotbal / Craiova a pierdut din nou în fața Stelei. Alb-albaștrii nu știu să marcheze

Formația CS Universitatea Craiova a pierdut, scor 0-1, partida disputată în această seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în compania echipei FCSB, contând pentru etapa a 5-a din play-off-ul Ligii I.
Alb-albaștrii au făcut o primă repriză excelentă, și-au sufocat adversarii, și-au creat câteva ocazii bune, dar nu au reușit să concretizeze nici măcar una. Oaspeții au șutat la poartă în minutul patru, prin Enache, apoi Zlatinski a șutat peste dintr-o lovitură liberă (7). O primă oportunitate de a deschide scorul a irosit-o Andrei Ivan, după o lansare a lui Băluță, dar Niță s-a opus. O mare oportunitate a irosit-o Jazvic, care a scăpat singur pe dreapta și a șutat la colțul lung, dar pe lângă poartă, croatul având și varianta unei pase în fața porții pentru Ivan (13). Gruparea din Bănie a presat în continuare, iar Ivan și-a adjudecat o nouă ocazie uriașă de gol, de data asta după o pasă a lui Mateiu. Atacantul de 20 de ani a rămas față în față cu Niță, a încercat să trimită pe lângă el, dar portarul a reținut în doi timpi (28). Ivan le-a dat emoții suporterilor olteni în minutul 34, după un fault al lui Bălașa. Lovit în cap, Andrei a rămas inert pe gazon, dar portarul oaspeților a intervenit și a împiedicat ca atacantul Craiovei să-și înghită limba. CS Universitatea a încheiat în atac prima repriză, pe care a controlat-o în totalitate.
Au făcut pasul înapoi și au pierdut

Trupa lui Laurențiu Reghecampf a început în forță partea secundă și și-a trecut în cont două ocazii în primele cinci minute, prin Tănase (46) și Alibec (49), ambii greșind ținta. FCSB a câștigat ușor-ușor mijlocul terenului și a dominat, în timp ce alb-albaștrii au încercat cartea contraatacului. Calancea a avut noroc în minutul 70, când a Screciu a pierdut o minge, care a ajuns la Gnohere, iar șutul acestuia de la 12 metri a lovit bara din dreapta. Portarul Craiovei a avut apoi o intervenție bună la o reluare a Alibec (71), iar presingul steliștilor a dat roade trei minute mai târziu. Un corner executat de pe stânga la colțul lung până la Momcilovic, care a recentrat în careul mic pentru Gnohere, iar francezul, nemarcat, a reluat cu capul imparabil (74, 0-1). Abia intrat, Gustavo a reluat cu capul excelent o centrare din corner a lui Băluță, dar Niță a fost la post și a reținut cu prețul unei accidentări (79).
Până la final, alb-albaștrii au căutat golul egalizator, dar destul de timid, Ivan a șutat pe lângă poartă în minutul 87, asta după ce în faza de dinainte Gustavo a reluat în brațele lui Niță. FCSB a fost la un pas să bifeze dubla în minutul 90, dar șutul acestuia de la 18 metri a trecut peste poartă. Oaspeții au mai irosit o ocazie prin Jakolis, care l-a țintit pe Calancea de la 14 metri (90+3).

Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Bancu – Mateiu (77, Gustavo), Screciu (82, Markovic), Zlatinski – Jazvic (60, Măzărache), Ivan, Băluță. Antrenor: Gigi Mulțescu.
FCSB: Niță – Pleașcă (53, Jakolis), Bălașa, Moke, Momcilovic – Pintilii, Muniru (38, Boldrin) – Enache, Tănase, William (53, Gnohere) – Alibec. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Cartonașe galbene: Zlatinski 60, Barthe 68 / Alibec 62, Gnohere 75.
Au arbitrat: Marius Avram – Vasile Marinescu, Miclos Nagy; George Rădulescu.

CS Universitatea Craiova ocupă locul patru după cinci etape, iar în runda următoare va evolua tot „acasă“, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, în compania Astrei, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 20.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS