10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE rândul Stelei să plece capul (video)

E rândul Stelei să plece capul (video)

Alex Băluță își dorește foarte mult să înscrie împotriva Stelei (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Băluță își dorește foarte mult să înscrie împotriva Stelei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Victoria obținută pe terenul Viitorului, soldată cu schimbarea liderului și apropierea de podiumul Ligii I, i-a dat un moral excelent grupării CS Universitatea Craiova, care duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal” din Severin, este pusă din nou la grea încercare, de data asta de proaspătul lider, Steaua sau FCSB, cum se numește mai nou gruparea păstorită de Gigi Becali.
Antrenorul alb-albaștrilor, Gigi Mulțescu, exasperat de programul încărcat de până acum, s-a arătat optimist în privința confruntării cu trupa lui Laurențiu Reghecamf.
„Nici nu avem timp să ne bucurăm prea mult de victoria de la Viitorul, pentru că următorul meci bate la ușă. Am ajuns să jucăm ca la turneele de tenis, din două în două zile. Referitor la meciul cu Steaua, nu trebuie să mai spun cât de important e jocul și cât e de bună este echipa adversă. Ați văzut-o, e o formație puternică, are soluții, iar când nu joacă bine mai transferă doi-trei jucători. Noi suntem condamnați să jucăm bine împotriva acestei echipe și să și învingem. Cum o vom face, asta vedem. În noaptea de după meciul cu Viitorul am început pregătirea acestui joc și sper să găsim împreună formula câștigătoare. Astăzi (vineri – n.r.) avem un program de refacere pentru cei care au jucat la Constanța, antrenament pentru rezerve și abia mâine (sâmbătă – n.r.) putem să facem un antrenament de ansamblare și să pregătim din punct de vedere tactic meciul de duminică. Am purtat discuții individuale cu jucătorii, pe compartimente, pentru că timpul e foarte scurt și trebuie să-l valorificăm la maximum”, a spus Gigi Mulțescu, într-o conferință de presă.
„Cu Steaua, în campionat, am fost dezavantajați evident de arbitraj. Aș vrea să ne arbitreze cineva corect”, a punctat tehnicianul grupării din Bănie.

Revin Ivan și Barthe, Briceag mai stă

Strategul CS Universitatea Craiova a vorbit despre problemele de lot și a punctat că echipa sa va juca la victorie, dar că e bun și un egal.
„Din câte am vorbit cu doctorul, de astăzi (vineri – n.r.) va intra și Alex Barthe la antrenament și revine după ”accidentare” și Ivan. El s-a accidentat cu ”roșu” și acum i-a trecut. Sper să revină cu o mentalitate mai pozitivă și să fie un jucător de bază, să ajute echipa în finalul ăsta de sezon. Îl avem încă accidentat pe Briceag și nu putem să contăm pe el nici meciul acesta. În cazul lui Popov nu se pune problema să revină. În rest avem probleme cu tinerii, cu grădinița, cum le zic eu, pentru că nu au constanță, deci avem de lucru pe toate planurile”, a spus Gigi Mulțescu.
„Nu mă mulțumesc cu un punct, dar să vedem cum va fi cursul jocului. Noi jucăm la victorie, dar dacă jocul merge spre un meci nul, asta e. Nu e rău nici să obținem un punct, pentru că mai sunt etape, mai sunt meciuri directe și e de jucat. Mă interesează să funcționeze atacul și nu mă interesează cu cine. Acum sunt perspective să fie mai bine decât la meciul cu Viitorul, pentru că revine și Ivan”, a completat antrenorul CS Universitatea.
Gigi Mulțescu a decis ca banderola să rămână pe brațul lui Alex Băluță, chiar dacă revine Ivan: „Deocamdată rămâne Băluță căpitan. El a fost lider la meciul cu Viitorul, am câștigat, avem și moral, deci banderola rămâne în continuare pe brațul său”.

Băluță: E o onoare să port banderola

Prezent la conferința de presă de dinaintea meciului cu FCSB, mijlocașul craiovean Alex Băluță a fost încântat de faptul că banderola de căpitan va rămâne în continuare la el și speră să contribuie cât mai mult la un succes în meciul de duminică, de la Severin.
„Sunt fericit că am reușit să-i învingem pe cei de la Viitorul. Această victorie ne dă încredere pentru meciul împotriva Stelei. Sunt sigur că nu va fi un meci ușor, dar depinde doar de noi dacă ni-l vom face mai ușor, asta însemnând să fim mult mai concentrați în fața porții adverse și să marcăm atunci când producem ocazii. La meciul cu Viitorul nu am avut atât de multe ocazii, dar am stat foarte bine în teren, am respectat fiecare sarcinile și asta trebuie să facem și împotriva Stelei, dacă vrem să o învingem. E o bucurie mare pentru mine că rămân căpitan. E o onoare să port banderola, deși e puțin ciudat, pentru că e prima dată când sunt căpitan la nivel de seniori. Mă responsabilizează mai mult și îmi dă încredere. Le-am spus băieților că toți suntem importanți și trebuie să fim o familie, că nu contează la cine e banderola. M-aș bucura să înscriu duminică, pentru că au trecut ceva etape și n-am făcut-o. Nu mă consider un marcator, dar e cu atât mai bine dacă și înscriu. Sper ca duminică să facem un joc mare și să marcăm atunci când avem ocazia. Nu trebuie să dăm cu piciorul când avem șansa să câștigăm cu Steaua sau să ne apropiem de primele locuri. Merităm să fim acolo sus, pentru că am arătat asta în teren”, a punctat Alex Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS