9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii i-au năucit pe puștii „Regelui“

Alb-albaștrii i-au năucit pe puștii „Regelui“

Mateiu și colegii săi au câștigat norocos meciul cu Viitorul (Foto: csuc.ro)
Mateiu și colegii săi au câștigat norocos meciul cu Viitorul (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a reușit ieri o victorie foarte importantă, la limită, scor 1-0, în deplasare, în fața liderului Ligii I, FC Viitorul, în etapa a patra a play-off-ului. Gruparea din Bănie s-a descurcat foarte bine în apărare, în ciuda absențelor lui Popov, Barthe și Briceag, juniorul Screciu, Kelic, Bancu și Dimitrov completându-se excelent în momentele cu presiune. În schimb, trupa lui Mulțescu a suferit din plin în ofensivă, Nusmir Fajic, Simon Măzărache, Băluță și Gustavo ajungând foarte rar în careul constănțenilor și fără să pună o presiune pe portarul Râmniceanu. Alb-albaștrii au dat însă lovitura de grație pe un contraatac, după o combinație între Mateiu și Markovici, mingea a ajuns cu noroc la primul, care l-a învins pe fostul goalkeeper al Gaz Metan CFR Craiova cu un șut cu exteriorul, de la șapte metri (90+2).
FC Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Țâru, Boli, Cr. Ganea – Roșu (69, Chițu), Nedelcu, Casap – Purece (56, Vână), Țucudean (46, Fl. Coman), Morar. Antrenor: Gică Hagi.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Screciu, Bancu – Mateiu, Băluță, Zlatinski – Gustavo (46, Jazvic), Fajic (56, Markovic), Măzărache (62, Manea). Antrenor: Gigi Mulțescu.
Cartonașe galbene: Casap 30 / Fajic 17, Dimitrov 90.
Au arbitrat: Adrian Comănescu – Sebastian Gheorghe, Valentin Avram; Lucian Rusandu.
Observatori: Cristian Nica, Romulus Chihaia.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a revenit pe locul patru în clasament, cu 27 de puncte, iar în etapa viitoare o întâlnește pe FCSB, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin.

Mulțescu: Uneori se câștigă cu un joc defensiv

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a fost încântat de victorie, dar și de jocul defensiv bun practicat de elevii săi.
„E o victorie bună, într-un moment dificil. Ne-am confruntat cu suspendări, cu accidentări, cu multe lipsuri, greutăți, dar am avut multe situații de a înscrie în prima repriză. În partea a doua nu am mai avut ocazii, ne-au dominat, dar am făcut un joc pragmatic. Am vrut să închidem toate culoarele, uneori se câștigă cu un joc defensiv, dar realist. Dacă batem și Steaua, sigur putem să ne gândim și spre titlu“, a declarat Gigi Mulțescu, la Dolce Sport.
De partea cealaltă, tehnicianul Viitorului, Gică Hagi, s-a arătat nemulțumit de atitudinea elevilor săi: „Sunt dezamăgit, îmi pare rău, dar asta este. Încă o dată s-a dovedit că fotbalul te pedepsește. Noi am avut o bară, am avut ocazii clare, iar ei când au intrat prima dată în careul nostru au dat gol. Jucătorii intrați în repriza a doua nu au reușit ceea ce mi-am dorit eu“.

Băluță: Plecăm acasă fericiți

Căpitanul Craiovei din meciul cu Viitorul, Alex Băluță, s-a declarat fericit pentru victoria obținută și a afirmat că nu se gândește la titlul de campion deocamdată.
„A fost un meci foarte greu. Ne așteptam la o partidă dificilă având în vedere că Viitorul este foarte puternică pe teren propriu, dar eu zic că am obținut o victorie meritată, muncită. Ei au avut posesia mai bună, iar noi am respectat ceea ce ne-a spus Gigi Mulțescu, am fost foarte disciplinați tactic și ne bucurăm că am reușit să înscriem pe final. Așa am pregătit meciul, am dorit să stăm foarte bine în teren, ne-a ieșit, le-am închis toate spațiile și ne bucurăm că ne-a intrat și nouă, în sfârșit, mingea în poartă. Aveam nevoie mare de cele trei puncte și plecăm acasă fericiți. Cred că este prea mult spus că am reintrat în calculele pentru titlu, pentru că nu ne gândim acolo. Obiectivul nostru este să terminăm în primele trei, iar această victorie ne ajută. Trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, de duminică, și să dăm totul, pentru că jucăm acasă și se impune o victorie contra Stelei. Va fi un meci greu, dar pe noi ne ajută faptul că jucăm acasă, avem spectatorii de partea noastră și sperăm să câștigăm, pentru că așteptăm de mult timp o victorie contra Stelei. Nu pot să spun că sunt probleme în atac, dar ne lipsește concentrarea și poate că acest gol a fost o descătușare și sper ca în meciul de duminică să înscriem mai devreme, nu pe final“, a declarat Alex Băluță, la Digi Sport.

Mateiu: Abia aștept să văd și eu reluarea

Autorul golului de trei puncte, Alexandru Mateiu, a recunoscut că nu se aștepta să marcheze în felul în care a făcut-o în meciul cu Viitorul.
„Nici la antrenament nu cred că dau așa ceva, cu exteriorul în colțul lung… S-a întâmplat, am avut noroc. Am tras la poartă cum mi-a venit mai bine mingea și a ieșit o execuție frumoasă. Abia aștept să văd și eu reluarea. Sinceri să fim ne mulțumeam cu scorul de 0-0, pentru că Viitorul ne-a presat, parcă eram la handbal, dar așa este în fotbal și suntem fericiți că am câștigat. Noi nu am vorbit niciodată de titlu, intrăm la fiecare meci cu gândul la victorie și vedem la final unde suntem“, a spus Mateiu, vorbind și despre meciul cu Steaua: „Toate meciurile sunt la fel de importante, nu doar cel cu FCSB, pentru că jucăm cu cele mai bune echipe din Liga I. Ivan este un jucător important, ne-a lipsit mult, dar sperăm să intre proaspăt cu FCSB și să ne ajute să câștigăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS