16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): SCM-U Craiova a învins Phoenix Galaţi şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Naţionale

Baschet (m): SCM-U Craiova a învins Phoenix Galaţi şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Naţionale

Travis Bureau (în alb) va juca din nou în play-off cu echipa sa, SCM-U Craiova (foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova s-a calificat aseară în play-off-ul Ligii Naţionale, după ce a câştigat partida decisivă, de pe teren propriu, cu Phoenix Galaţi, cu scorul de 85-73.

Pentru Craiova au evoluat: Taylor 13 puncte, Bureau 21, Popa, Burlacu 15, Solopa 2, Gavrilă, Abrams 21, Aktas, Lee 13.

”A fost o victorie frumoasă, cu emoții. Am început extraordinar de bine, am fost energici, exacți, am jucat foarte colectiv. Au fost puține emoții pe final, dar ne-am descătușat. Această victorie a salvat un sezon care părea pierdut. Acum ne bucurăm pentru ce am realizat, apoi vom vorbi și despre următoarele meciuri”, a spus la finalul jocului, Cătălin Burlacu, căpitanul formației craiovene.

În sferturile de finală ale campionatului, jucătorii craioveni vor întâlni U Cluj, pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două partide vor avea loc la Cluj, luni,  10 aprilie, și miercuri, 12 aprilie.

Înainte de debutul meciului dintre Craiova şi Galaţi, reprezentanţii clubului SCM Craiova i-au premiat pe elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, care alcătuiesc echipa Soft Hoarders, care a inventat un robot care aruncă la coş. Invenţia a avut mare succes la Concursul Naţional de Robotică, iar acum, elevii craioveni vor reprezenta România în SUA, pe 23 aprilie. Elevii au primit aseară diplome şi o plachetă.

Tabloul play-off-ului:

U-BT Cluj-Napoca (locul 1) – SCM-U Craiova (locul 8)
CSU Sibiu (2) – BC Mureș (7)
Steaua CSM EximBank București (3) – BCM U Pitești (6)
CSM CSU Oradea (4) – BC SCM Timișoara (5)

Echipele clasate pe primele patru poziții beneficiază de avantajul terenului propriu. Astfel, ele vor găzdui Meciul 1 și 2, respectiv eventualul Meci 5.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

IMG_1847

IMG_1858

IMG_1870

IMG_1875

IMG_1903

IMG_1919

IMG_1921

IMG_1927

IMG_1930

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS