10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii luptă pe terenul liderului

Alb-albaștrii luptă pe terenul liderului

CS Universitatea Craiova are parte de o misiune extrem de dificilă, într-un moment greu prin prisma absențelor din lot, urmând să întâlnească astăzi, de la ora 18.00, în deplasare, pe FC Viitorul, liderul la zi din Liga I, într-o partidă contând pentru etapa a patra a play-off-ului Ligii I.
Fostul mare fotbalist al Craiovei, Nicolae Tilihoi, speră ca elevii lui Gigi Mulțescu să strângă rândurile după înfrângerea drastică din fața ardelenilor de la CFR și să joace un fotbal de calitate.
„Trebuie să se trezească băieții noștri și să joace în echipă, pentru că în meciul cu Clujul a jucat fiecare pe limba lui. Referitor la acel meci s-a făcut o mare eroare cu deplasarea de la Severin, la Pitești, a fost amatorism din partea celor care au gândit programul. Și dacă tot era oboseala mare, Mulțescu trebuia să înceapă meciul cu juniorii ăștia de 17, 18 ani pe care îi are, cu Markovic, Burlacu, Manea etc., și atunci, chiar dacă pierdeam cu 4-1, nu se supăra nimeni, pentru că iubitorii fotbalului din Bănie înțelegeau situația. Dar acel joc a trecut și trebuie să ne concentrăm pe prezent. La Viitorul trebuie să arătăm că avem o echipă valoroasă și că avem tineri cu potențial, pentru că absențele numeroase din lot îl forțează din nou pe Mulțescu să apeleze la tinerii de la echipa a doua. Vom avea viață grea fără cei patru titulari, Popov, Barthe, Briceag și Ivan, dar trebuie să arate și ceilalți jucători din lot că au stofă de fotbaliști. Eu aș începe cu Screciu la mijloc, nu în centrul apărării, pentru că este foarte bun la recuperare și l-aș pune pe Dumitraș în defensivă. Nu fac nici un pronostic pentru meciul ăsta, dar mizez că o să marcăm cel puțin o dată, dar nu știu cum ne vom descurca în apărare“, a spus Tilihoi, pentru GdS.
„Limbă“ a vorbit și de derbiul din etapa viitoare, cu Steaua, programat duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin: „Cu Steaua este obligatorie victoria, pentru că ne revin și piesele de bază, dar este la mijloc și orgoliul. Nu știu cum, dar acel meci trebuie câștigat fără doar și poate. Trebuie să le închidem gura celor de la Steaua care spuneau că echipa Craiovei nu poate să se bată la titlu. Trebuie să demonstrăm că suntem în stare să învingem pe Steaua“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS