11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSe încinge lupta pentru medalii la volei

Se încinge lupta pentru medalii la volei

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova, campionii României, ocupă locul trei. Oltenii sunt la patru puncte în spatele liderului, ACSVM Zalău
Voleibaliştii de la SCM-U Craiova, campionii României, ocupă locul trei. Oltenii sunt la patru puncte în spatele liderului, ACSVM Zalău

Finalul de sezon în prima ligă de volei masculin din România este palpitant, echipele din partea superioară luptând cu şanse aproape egale la titlu sau pentru o medalie cât mai strălucitoare. În ultima etapă din turul play-off-ului (locurile 1-6), disputată sâmbătă, campioana SCM-U Craiova a obţinut trei puncte, după ce a învins, pe teren propriu, pe CSM Bucureşti, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-17, 25-17), iar în derbiul rundei Arcada Galaţi a trecut cu scorul de 3-1 de liderul ACSVM Zalău. Podiumul arată astfel: 1. Zalău 64 puncte, 2. Galaţi 63 p, 3. Craiova 60 p. În celălalt meci din play-off, Tricolorul Ploieşti (locul 5, 52p) a învins Steaua Bucureşti (locul 4, 57p), cu scorul de 3-1. Ultimul loc în această grupă valorică este ocupat de CSM Bucureşti (34p). Revenind la partida dintre Craiova şi CSM Bucureşti, antrenorul oltenilor, Dan Pascu, a evidenţiat greşelile pe care încă le fac elevii săi, chiar dacă au câştigat jocul cu 3-0: „În sfârşit, am obţinut o victorie mai liniştită, iar băieţii au jucat atât cât a trebuit pentru a câştiga. Am adus preluarea puţin mai bine, am fost mai eficienţi pe atac, dar sunt nemulţumit de blocaj, care a fost destul de slab“.
Jucătorul Cristi Bartha a spus că el şi colegii săi resimt oboseala: „Este greu să joci în acest ritm, suntem obosiţi. Este adevărat că tot campionatul am jucat meciuri la foc automat, dar acum se resimte oboseala. În meciul cu CSM Bucureşti toţi am fost un pic supăraţi pentru că venisem de la Zalău fără nici un punct. Acum ne concentrăm pe partidele următoare“. Ritmul în care se dispută meciurile este unul alert, cu meciuri miercurea-sâmbăta. Mai sunt de jucat cinci runde, iar următoarea etapă va fi miercuri, atunci când SCM-U Craiova va înfrunta în deplasare Arcada Galaţi, de la ora 18.00.
În Divizia A1 de volei feminin, SCM-U Craiova a contabilizat un nou eşec. Oltencele au fost învinse cu 3-0 (25-14, 25-20, 25-21), în deplasare, de CSU Medicina Târgu Mureş. Aflată pe ultimul loc, cu cinci puncte, formaţia din Bănie va juca miercuri acasă cu Unic LPS Piatra Neamţ.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS