10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem victorie şi cu CFR (galerie foto)

Vrem victorie şi cu CFR (galerie foto)

Nicuşor Bancu (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul cu Dinamo (Foto: ALexandru Vîrtosu)
Nicuşor Bancu (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul cu Dinamo (Foto: ALexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a obținut miercuri seară una dintre cele mai dulci victorii în fața eternei rivale Dinamo, după ce a eliminat-o în sferturile de finală ale Cupei României la capătul unui joc în care elevii lui Gigi Mulțescu au luptat cu multă ambiție și ardoare. A fost o victorie cu mult dramatism, obținută la loviturile de departajare, cu 6-5, după ce în cele 120 de minute de efective de joc scorul a fost egal, 0-0. Pentru gruparea din Bănie au marcat de la 11 metri Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelic şi Ivan şi a ratat Screciu. Din tabăra „câinilor“ au punctat Hanca, Busuladzic, Nistor, Filip şi Popa şi au ratat Petre şi Spătaru. De menționat faptul că gruparea din Bănie a evoluat în inferioritate din minutul 63, când Băluță a văzut cartonașul roșu. În ciuda acestui fapt, Craiova nu s-a apărat orbește, ci a atacat și a pus probleme și dacă ar fi beneficiat de un arbitraj mai bun din partea lui Ovidiu Hațegan, care nu a acordat un unsprezece metri clar la un fault asupra lui Bancu în minutul 73, rezultatul ar fi putut fi cu totul altul. Din acest motiv, centralul arădean și ajutoarele sale de la margine au ieșit de pe teren într-un cor de apostrofări. De altfel, suporterii au sărbătorit victoria chiar alături de alb-albaștri și de staff-ul Craiovei, coborând pentru câteva minute pe terenul de joc.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Popov (’46, Mateiu), Briceag – Screciu, Zlatinski (’102, Gustavo), Băluță – Jazvic (’75, Măzărache) Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Dinamo: Cerniauskas – Romera, Dielna, M. Popescu, Filip – Nistor, Busuladzic, Mahlangu (’59, Spătaru) – Bumba (’78, Petre), Rivaldinho (’66, I. Popa), Hanca. Antrenor: Cosmin Contra.

Mulțescu, fericit

La finalul jocului, antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, și-a felicitat elevii pentru modul în care au luptat și pentru calificarea în semifinale: „A fost un meci cu suspans, un meci interzis cardiacilor. Am rezistat cu pastile. Băieții merită felicitați pentru că au jucat cu inima și cu crampe, au fost extraordinari. E bine că am câștigat, mai ales că am jucat în zece oameni. Mă bucur că am marcat din penalti și acum vom înscrie și din acțiune. Sunt supărat pe Băluță, am și vorbit cu el. I-am spus: «Ești dator de două ori. În primul rând, pentru că n-ai jucat bine, iar în al doilea rând, pentru că ai luat roșu. Te aștept sâmbătă să te revanșezi». Pe Screciu nu sunt supărat că a ratat, e vina mea. El s-a propus să execute, eu am fost de acord. Ivan nu a vrut să bată printre primii, pentru că avea crampe, așa că s-a propus Screciu. A fost prea mult pentru el. În cazul lui Calancea, el şi-a asumat să bată lovitura de la 11 metri. Loveşte foarte bine mingea, este unul dintre cei mai tehnici portari. Nu comentez arbitrajul, am pregătit nu ştiu câte faze alături de cameramanul nostru. Putea să dea trei-patru cartonaşe roşii“.
Pentru CS Universitatea Craiova urmează un meci extrem de dificil în campionat, în etapa a 3-a din play-off mai exact, contra echipei CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, iar Gigi Mulțescu speră ca jucătorii săi să se refacă în timp util: „CFR Cluj este o echipă puternică, mă refer și din punct de vedere fizic, nu doar valoric. Programarea ne dezavantajază după meciurile din Cupă, pentru că noi avem două zile să ne refacem, iar ei au trei, ceea ce nu mi se pare corect. Contează mult o zi în plus de refacere la aceste meciuri intermediare. Va fi un meci foarte greu, dar trebuie să-l câștigăm. Important este să ne refacem repede și bine“.
Jucătorii exultă și vor victoria și cu CFR

Mijlocaşul de 17 ani al formaţiei CS Universitatea Craiova, Vladimir Screciu, singurul care a ratat de la 11 metri a recunoscut că execuţia sa a lăsat de dorit, dar este sigur că data viitoare se va revanșa.
„Eram debusolat, nu mai ştiam de mine, dar le mulţumesc colegilor pentru că m-au ajutat să trec peste această durere. Eu am avut încredere în mine, simţeam că pot să dau gol. La antrenamente am executat foarte bine. Nu am avut nici un fel de emoţie, dar am bătut slab. Orice jucător ratează penalti. O să mai bat penaltiuri, am tot timpul înainte să o fac“, a spus Screciu.
La rândul său, Andrei Ivan, omul care a decis soarta calificării, a spus că victoria cu Dinamo îl face bucuros și speră să marcheze și în poarta ardelenilor: „Suntem foarte bucuroşi pentru acest rezultat. După ce am luat «roşu», ne-am motivat şi am reuşit să câştigăm. Nu ştiu ce se întâmplă în faţa porţii de ratăm atât de mult. La titlu va fi foarte greu să sperăm, pentru că sunt echipe puternice. Vreau să ajungem în finala Cupei, indiferent de adversar. Trebuie să fim mai responsabili, mai ales eu, şi sper să marchez în meciul cu CFR. Va fi un meci greu cu CFR Cluj. Ultima dată am câștigat la Severin cu 2-1 și sperăm să o facem și la Pitești“.

Pentru galeria foto de la meciul Craiova – Dinamo, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS