6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCorona Brașov, următoarea „țintă“ pentru craiovence

Corona Brașov, următoarea „țintă“ pentru craiovence

Jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au pierdut doar un meci în retur pe teren propriu, cu CSM Bucureşti (Foto: Arhiva GdS)
Jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au pierdut doar un meci în retur pe teren propriu, cu CSM Bucureşti (Foto: Arhiva GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova mai are de disputat trei meciuri în acest sezon din Liga Națională, iar antrenorii și jucătoarele și-au propus să obțină numărul maxim de puncte, în încercarea de a câştiga o medalie.
Formația olteană ocupă în prezent locul trei, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul patru, HC Zalău, dar formația antrenată de Gheorghe Tadici mai are de jucat patru partide.
Jucătoarele din Bănie vor disputa mâine, începând cu ora 11.00 (TVR), ultimul meci pe teren propriu în această ediție de campionat, în compania echipei Corona Brașov, în runda a 24-a vor evolua pe terenul celor de la U Cluj, în etapa a 25-a vor sta, iar în ultima partidă a campionatului vor juca la Vâlcea, cu HCM.
Cristina Zamfir și colegele sale au un moral foarte bun, după ce etapa trecută au obținut o victorie categorică (scor 28-17) în fața echipei de pe locul doi, Dunărea Brăila.

Atuurile Craiovei

Corona Brașov, formație la care Bogdan Burcea a fost antrenor în ultimii trei ani, iar Cristina Zamfir – jucătoare de bază, s-a regăsit mereu pe podium în edițiile anterioare de campionat, dar acum ocupă doar locul șapte, la zece puncte distanță de SCM Craiova. Antrenorul secund al craiovencelor, Grigore Albici, a vorbit ieri despre confruntarea cu ardelencele și despre atuurile formației sale în meciul de mâine, din Sala Polivalentă. „Avem o apărare mult mai bună, jucătoare mai valoroase, liniște din toate punctele de vedere, atât la nivelul echipei, cât și financiar. Brașovul s-a confruntat cu multe probleme, schimbări la nivelul băncii tehnice, și e greu să te acomodezi cu sisteme de atac și apărare ale mai multor antrenori. Omogenitatea pe care am acumulat-o în ultimele etape cred că se vede. Totuși, ne așteaptă un meci foarte greu, Corona are jucătoare foarte bune, de lot național sau care au evoluat în lotul național. Sunt în revenire de formă, ultimele rezultate confirmă acest lucru. Noi avem doar opțiunea victoriei și vrem să facem un meci cât mai bun. Pentru a ne clasa pe locul trei, la finalul sezonului nu depindem doar de rezultatele noastre“, a spus Albici, într-o conferință de presă.

Albici a lăudat toți portarii

După ce etapa trecută, contra Brăilei, portarul craiovean Yulia Dumanska a făcut un joc senzațional, cu 19 intervenții salvatoare, Albici, care se ocupă în mod special de pregătirea portarilor, a ținut să puncteze că toate cele trei fete care ocupă acest post la SCM sunt valoroase. „Am spus-o de-a lungul timpului, nu e vorba numai de Yulia. Avem trei portari, fiecare a făcut meciuri bune. Nu contează cine va apăra, ci să apere bine. Nu înseamnă că dacă Dumanska a avut o evoluție bună etapa trecută, celelalte, adică Stanciu și Pașca, nu pot apăra la fel de bine“, a completat „secundul“ lui Burcea.

Apipie: Corona este o echipă ambițioasă

Ana Maria Apipie Țicu își dorește tare mult ca SCM Craiova să încheie sezonul cu victorii în ultimele trei jocuri. „Ne dorim victoria și ne gândim doar la ea. Au mai rămas trei meciuri pe care vrem să le câștigăm, rând pe rând. Corona este o echipă ambițioasă, cu jucătoare bune, dar, cu siguranță, noi am pregătit acest meci la fel de bine cum l-am pregătit și pe cel cu Brăila și vom da tot ce e mai bun pe teren. Ne dorim să vină suporterii la sală să ne susțină, cum au făcut și cu Zalău și Brăila, pentru că ne-au ajutat foarte mult“, a spus jucătoarea care a marcat două goluri în meciul din runda trecută.
Craiova are 11 victorii, două egaluri și șase înfrângeri în acest sezon. Trei dintre eșecuri au fost pe teren propriu, cu Bistrița, Vâlcea (ambele în tur) și CSM București (retur). În retur, jucătoarele craiovene au pierdut doar două partide din cele opt disputate, cu CSM acasă și la Roman, în rest au obținut victorii pe linie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS