12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLaura Badea, noul președinte al Federației Române de Scrimă

Laura Badea, noul președinte al Federației Române de Scrimă

Laura Badea, noua șefă a scrimei românești
Laura Badea, noua șefă a scrimei românești

Fosta campioană olimpică Laura Badea a fost aleasă astăzi în funcția de președinte al Federației Române de Scrimă. Ea a câștigat cu un total de 32 de voturi, în timp ce al doilea candidat la șefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi, informează News.ro.
La Adunarea Generala au participat 51 de membri, un vor fiind anulat.
În varsta de 47 de ani, Badea îi succede în funcție lui Mihai Covaliu, care a fost ales în 15 noiembrie 2016, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.Ana-Maria Popescu şi craioveanca Loredana Dinu, membre ale echipei feminine de spadă a României, campioană olimpică la JO de la Rio, au fost alese în Comitetului Executiv al FR Scrimă.

Laura Badea a câștigat medalia de aur la floretă individual și cea de argint cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 și medalia de bronz la JO de la Barcelona, din 1992, tot cu echipa. Ea a obținut două medalii de aur la Campionatele Mondiale, de la Atena, din 1994, și de la Haga, din 1995, cu echipa României, respectiv la individual. În palmaresul Laurei Badea mai figureaza patru titluri de campioană europeană. În prezent, este director al Academiei Olimpice Romane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS