10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSute de craioveni s-au întrecut la Crosul Primăverii (foto)

Sute de craioveni s-au întrecut la Crosul Primăverii (foto)

Părinții și copiii au alergat împreună în cursa Family
Părinții și copiii au alergat împreună în cursa Family

Crosul Primăverii, o competiție de alergare, organizată ieri de reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj, a adunat în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Bănie aproximativ 600 de participanți. Sportivi de performanță, dar și amatori s-au întrecut pe diferite distanțe, în cadrul a trei curse: Cros (6.800 m), Family (400 m) și Fun (1400 m). Mulți au declarat că nu au venit cu gândul să câștige sau să termine în primele locuri, ci să se simtă bine, să facă mișcare în aer liber, alături de familie și prieteni. Domnul Florin Mitrică are 81 de ani. A venit la cros cu familia și a trecut linia se sosire în aplauzele tuturor. „Am venit cu fata, ginerele și nepoatele. Mie îmi place să alerg, dar mi s-a părut cam obositoare cursa, că nu am antrenament“, a spus acesta. Andrei Matei este atlet la CSS Caracal, iar ieri a venit în Bănie însoțit de antrenoarea sa. S-a înscris la cursa Fun și a câștigat-o. Din toamnă, tânărul vrea să urmeze Facultatea de Educație Fizică din Craiova și va fi legitimat și la CS Universitatea. „Am mai fost la concursuri la Craiova și am mai câștigat. Acum, tura a fost frumoasă, parcul la fel. Am avut ambiție să trag tare și am luat locul întâi. Sunt atlet de șapte ani, fac proba de 800 de metri“, a povestit tânărul, elev în clasa a 12-a și multiplu medaliat la competițiile de atletism.

Atleții de performanță au câștigat cursa cea mai lungă

Cursele de 6.800 de metri au fost câștigate de doi atleți de performanță, Marius Bușcă și Elena Moagă, legitimați la CSM Craiova. Cei doi sunt și militari, iar competiția de ieri a reprezentat un bun prilej de pregătire pentru crosul militar. „A fost o cursă mai mult de antrenament înainte de competițiile militare. Așteptăm cu nerăbdare finalizarea stadionului de atletism. Până atunci, ne antrenăm în parcuri“, a spus Elena. „Mă bucură să văd atâta lume care să facă mișcare. Am obținut un timp pe care mi-l doream“, a completat-o Bușca. La feminin, podiumul a fost completat de Alina Voiculescu, tot de la CSM Craiova, și Mihaela Neacșu, fostă participantă la Jocurile Olimpice, în prezent profesoară de atletism. La masculin, podiumul a fost completat de Ionuț Radu, atlet la CS Universitatea Craiova, și Mircea Alexandrescu, antrenor de atletism. În cursa de 1.400 m fete, pe podium au urcat atlete de performanță, Cătălina Chircă, urmată de Ionela Dincă și Delia Pădureanu. În cursa similară, la masculin s-a impus Andrei Matei, urmat de sportivii Șandru și Radu.

Premii multe, prin tragere la sorți

Și directorul DJST, Alina Ionescu, a alergat, în cursa Family, alături de fetița sa, și s-a bucurat de numărul mare de participanți. „Am creat o sărbătoare a mișcării. Am vrut să încurajăm participarea, de aceea am oferit premii prin tombolă. Nu au fost însemnate ca valoare, ci foarte multe. Eu am alergat cu fiica mea. Am venit mai târziu la finiș. Am văzut că a funcționat foarte bine înscrierea pe on-line, înainte cu ceva vreme de eveniment, și vom repeta acest sistem. Și faptul că am diversificat distanțele a fost de bun augur. Noi vom mai avea încă trei crosuri, câte unul în fiecare sezon“, a explicat Alina Ionescu. Cu ajutorul sponsorilor, cei de la DJST au oferit, prin tragere la sorți, premii constând în vochere de cumpărături și servicii, produse, dulciuri, ședințe la gimnastică, karate, dar și o mașină la dispoziție un weekend.

Galerie foto:

Craiovenii au participat în număr mare la Crosul Primăverii

DSC_0023

DSC_0025

DSC_0032

DSC_0042DSC_0059

DSC_0063

DSC_0065

DSC_0106

DSC_0088

DSC_0091

DSC_0097

DSC_0102

DSC_1384

DSC_1386

DSC_1390

DSC_1395

DSC_1359

DSC_1367

DSC_1385

DSC_1398

DSC_1404

DSC_0003

DSC_0010

DSC_1399

DSC_1402

DSC_1404

DSC_1406

DSC_1408

DSC_0011

DSC_0013

DSC_0016

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS