12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘi-au revenit voleibaliștii lui Pascu

Și-au revenit voleibaliștii lui Pascu

Voleibaliștii craioveni (în alb) au trecut peste primele două eșecuri din play-off și au obținut o victorie categorică cu Steaua
Voleibaliștii craioveni (în alb) au trecut peste primele două eșecuri din play-off și au obținut o victorie categorică cu Steaua

După două eșecuri consecutive, ambele cu 3-2, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au obținut sâmbătă prima victorie în play-off-ul Diviziei A1.
Elevii lui Dan Pascu au câștigat cu 3-0 (25-19, 25-19, 25-20) derbiul de pe teren propriu cu Steaua București, iar cu cele trei puncte câștigate campionii României au urcat pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte, cu următoarele două clasate, Steaua și Galați, și la patru puncte în spatele liderului ACSVM Zalău.
Spre deosebire de meciurile trecute, când au avut avantaj pe tabelă, apoi au pierdut victoria printre degete, în partida cu Steaua, Laurențiu Lică și colegii săi au jucat cu o mare determinare, au greșit mai puțin și nu le-au permis oaspeților să ia nici măcar un set, la fel cum se întâmplase și luna trecută, în meciul din returul sezonului regulat. Victoria a venit ca o gură de oxigen pentru jucătorii campioanei, în perspectiva meciurilor următoare.

Pascu: Eu nu mă uit pe clasament

Antrenorul Dan Pascu crede că la cât de echilibrat este play-off-ul, cu patru echipe care luptă pentru titlu, clasamentul va suferi modificări după fiecare rundă.
„În meciul cu Steaua, în primul rând s-a schimbat atitudinea și încrederea jucătorilor în forțele proprii. Am jucat bine, exact, au fost câteva faze de mare spectacol, câștigate și de noi, și de adversari. Aveam nevoie de această victorie, după cele două înfrângeri cu 3-2 care ne cam zdruncinaseră la moral. Sper să fie un nou început și să continuăm seria victoriilor. Avem un campionat tare, dar mărturisesc că eu nu mă uit pe clasament. Știu decât că trebuie să câștigăm cât mai multe meciuri pentru a ne clasa la final pe un loc cât mai sus“, a spus antrenorul Pascu la finalul partidei cu Steaua.
În celelalte două partide din grupa locurilor 1-6 s-au înregistrat următoarele rezultate: ACSM Zalău – CSM București 3-0 (25-15,25-21,25-20), Arcada Galați – Tricolorul Ploiești 3-0 (29-27,25-21,25-16). Clasamentul locurilor 1-6 după etapa a 3-a din faza a II-a: 1. ACSVM Zalău – 61 de puncte, 2. SCM-U Craiova – 57 de puncte, 3. Steaua București – 57 de puncte, 4. Arcada Galați – 57 de puncte, 5. Tricolorul Ploiești – 46 de puncte, 6. CSM București – 34 de puncte.
Pentru formația olteană urmează o deplasare foarte grea, la Zalău, meciul cu vicecampioana urmând să se dispute miercuri, de la ora 18.00.

Monica Șușman, după 27 de ani, din nou în Polivalentă

Monica Șușman Ertanhan a fost emoționată la revenirea în Polivalentă
Monica Șușman Ertanhan a fost emoționată la revenirea în Polivalentă

La partida dintre SCM-U Craiova și Steaua București a asistat și o multiplă campioană a Craiovei la volei, Monica Șușman Ertanhan. Stabilită în Turcia, la Istanbul, fosta mare voleibalistă a revenit după 27 de ani în Polivalenta din Craiova. „Mă încearcă niște emoții foarte greu de exprimat în cuvinte. Am plecat din Craiova acum 27 de ani și este pentru prima dată când vin, de atunci, la un meci de volei în Polivalentă. Eu am prins generația de aur a voleiului craiovean. Era ceva extraordinar când aveam meciuri, venea lume multă, paza era asigurată de polițiști pe cai, erau megafoane în exteriorul sălii. Este extrem de frumoasă Sala Polivalentă renovată și îmi pare bine că sportul continuă să fie la nivel înalt în Craiova“, a spus Monica Șușman Ertanhan, care în prezent este profesor universitar în Turcia.
Fosta campioană a aflat și despre soarta actualei echipe feminine de volei craiovene, care este ca și retrogradată în liga a doua. Cu doar o victorie în acest sezon, SCM-U Craiova, aflată pe ultimul loc, a suferit sâmbătă un nou eșec în play-out. Oltencele au fost învinse cu 3-0 (25-21, 25-15, 25-9) de Penicilina Iași, iar runda următoare vor evolua acasă, cu CSU Galați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS