17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a umilit Brăila

SCM a umilit Brăila

Valentina Ardean Elisei (la minge) a revenit pe teren după o pauză de şase luni. Ea a marcat cu gol în poarta celor de la Dunărea Brăila (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)
Valentina Ardean Elisei (la minge) a revenit pe teren după o pauză de şase luni. Ea a marcat cu gol în poarta celor de la Dunărea Brăila (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut ieri, pe teren propriu, o victorie categorică în fața formației de pe locul doi, Dunărea Brăila. Oltencele s-au impus cu scorul de 28-17 (11-7) și au revenit pe locul trei în clasament. În ultimele zece minute ale partidei, la SCM a evoluat și Valentina Ardean Elisei, jucătoare revenită pe teren după o absență de șase luni, cauzată de o accidentare. Elisei a marcat un gol și a ratat un 7 metri, la ultima fază a partidei. Pentru echipa pregătită de Bogdan Burcea au marcat Zamfir (8 goluri), Şelaru 5, Băbeanu 5, Nikolic 3, Trifunovic 2, Apipie 2, Landre 1, Ardean Elisei 1, Zaremba 1. Portarul Yulia Dumanska a 15 intervenții salvatoare.

Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit despre victoria cu brăilencele. „Înainte de meci eram un pic îngrijorat deoarece se instalase o stare de oboseală după partida de la Roman, iar timpul de recuperare era foarte scurt până la jocul cu Brăila. Dar apărarea şi Dumanska au obţinut acest rezultat, această victorie. Mă budur că a revenit pe teren Valentina Ardean Elisei. Ea este o luptătoare. În etapele care au mai rămas vom încerca să terminăm cât mai sus posibil. Nu ştiu dacă se mai poate să luăm medalie, după ce în tur am pierdut opt puncte pe teren propriu”, a spus Burcea, într-un interviu acordat TVR.

La rândul său, Valentina Ardean Elisei a vorbit despre revenirea în teren: „mai am mult de muncit, dar mă bucur că am fost lângă fete. Recunosc că am avut emoţii la intrarea în teren”.

Antrenorul oaspetelor, Costică Buceschi, a pus înfrângerea pe seama numeroaselor ratări. „Nu a mers finalizarea, atacul în situaţii de unu la unu cu portarul. Am ratat uşor. Spre finalul primei reprize am avut şansa să egalăm, dar nu am făcut-o. După pauză, echipa mea a căzut din toate punctele de vedere. Dumanska şi-a arătat încă o dată calităţile de portar. Cred că va fi un final de campionat încins, pentru că sunt echipe care luptă pentru clasarea pe podium sau se bat să nu retrogradeze. Ar fi frumos ca acest lucru să se decidă în ultima etapă”, a spus Buceschi la TVR.

Runda viitoare, Craiova va evolua tot pe teren propriu, cu Corona Brașov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS