14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii de la SCM-U vor să spargă gheața în play-off

Voleibaliștii de la SCM-U vor să spargă gheața în play-off

Jucătorii antrenați de Dan Pascu au nevoie de o victorie pentru a se menține pe podium
Jucătorii antrenați de Dan Pascu au nevoie de o victorie pentru a se menține pe podium

Cu doar două puncte în primele două jocuri din lupta pentru titlu, campionii României încearcă să obțină sâmbătă primul succes din play-off. Oltenii vor primi vizita formației Steaua București, de la ora 18.00.

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au avut un început slab de play-off. Campionii României au înregistrat două înfrângeri, ambele cu 3-2, și nu prea mai au voie să facă pași greșiți dacă vor să câștige din nou titlul. După ce în runda inaugurală a play-off-ului au fost depășiți pe teren propriu de Arcada Galați, după ce au condus cu 2-1, miercuri seară s-a repetat același scenariu. Oltenii au jucat la Ploiești, cu Tricolorul, și au fost învinși cu scorul de 3-2 (24-26, 25-19, 22-25, 25-21, 17-15) la capătul unui joc maraton, întins pe durata a două ore și 17 minute. În tie-break, Craiova a avut chiar și minge de meci, cu Lică la serviciu, dar jucătorii de la Tricolorul au întors soarta jocului, reușind să învingă pentru a doua oară în acest sezon, pe teren propriu, echipa campioană, și să se apropie de plutonul fruntaș din play-off.
Antrenorul Dan Pascu spunea joi că nu știe ce se întâmplă cu jocul echipei sale, punctând că meciul de la Ploiești parcă a fost tras la indigo cu cel de sâmbăta trecută, de acasă, cu Galați. „S-a repetat istoria din meciul cu Arcada. Am condus cu 2-1 la seturi, apoi le-am permis adversarilor să vină peste noi și să egaleze. Nu pot spune dacă este vorba de o problemă legată de oboseală sau de concentrarea jucătorilor“, a spus joi tehnicianul Craiovei și totodată selecționerul României.

Derbi cu Steaua

SCM-U Craiova a acumulat doar două puncte în acest play-off, iar sâmbătă va juca pe teren propriu, în Sala Polivalentă, cu Steaua București, de la ora 18.00, în etapa a treia. „Am spus, în play-off nu va fi nici un meci ușor. Trebuie să spargem gheața, să învingem Steaua, să luăm toate punctele puse în joc. În această parte a doua a campionatului se evoluează sub presiune, este mult stres și numai jucătorii de valoare reușesc să facă față. Avem nevoie de victorie sâmbătă și de susținerea publicului“, a completat Pascu. Îm sezonul regulat, fiecare echipă și-a adjudecat victoria pe teren propriu. Bucureștenii s-au impus pe teren propriu cu 3-1, iar luna trecută, alb-albaștrii au câștigat în Polivalentă cu 3-0.
În celelalte două partide din etapa a doua a grupei I valorice (locurile 1-6), disputate tot miercuri, Steaua București a fost învinsă, pe teren propriu, de ACSVM Zalău, cu scorul de 3-2 (25-22, 23-25, 23-25, 25-16, 17-15), iar Arcada Galați a obținut o victorie fără emoții, cu 3-0 (25-21, 25-19, 25-17), în meciul din deplasare cu CSM București. Astfel, clasamentul în acest moment arată în felul următor: 1. Volei Municipal Zalău 58p, 2. Steaua 57p, 3. SCM-U Craiova 54p, 4. CS Arcada Galaţi 54p, 5. Tricolorul LMV Ploieşti 46p, 6. CSM Bucureşti 34p. Echipa care va acumula cele mai multe puncte la finalul acestui minicampionat, cu partide tur-retur, va câștiga titlul.

Fetele, din eșec în eșec

Dacă echipa masculină de volei a clubului finanțat de municipalitatea craioveană luptă pentru o medalie și în acest sezon, voleibalistele de la SCM-U sunt ca și retrogradate în liga a doua. Jucătoarele din Bănie au suferit miercuri, pe teren propriu, a doua înfrângere din play-out și a 23-a din acest sezon al Diviziei A1. SCM-U a fost învinsă de Piteşti, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-23, 25-15) şi rămân pe ultimul loc. Sâmbătă, formația pregătită de Pușa Dina și Dani Săvoiu va juca pe terenul formaţiei Penicilina Iaşi, de la ora 14.00
Clasamentul grupei valorice II (turneul locurilor 7-12): 7.Penicilina Iași 35 de puncte, 8. Unic LPS Piatra Neamț 32 p, 9. CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș 30 p, 10. SCM Pitești 23 p, 11. CSU Galați 5 p, 12. SCM-U. Craiova 3 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS