11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Burcea: La Roman a fost vorba de rea-intenție

Handbal (f) – Burcea: La Roman a fost vorba de rea-intenție

Antrenorul Bogdan Burcea consideră că echipa sa nu a avut parte de un arbitraj corect la Roman (foto: Bogdan Grosu)
Antrenorul Bogdan Burcea consideră că echipa sa nu a avut parte de un arbitraj corect la Roman (foto: Bogdan Grosu)

Bogdan Burcea, antrenorul echipei feminine de handbal SCM Craiova, a spus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că formația olteană a fost văduvită de un rezultat pozitiv aseară la Roman, în meciul câștigat de gazdele de la CSM, cu scorul de 25-24 (14-13). Tehnicianul craiovean consideră că a fost vorba de rea intenție, referindu-se la maniera de arbitraj. „Fetele și-au făcut datoria ieri, au luptat să se întoarcă acasă cu toate cele trei puncte, dar pentru prima oară am fost văduviți de un rezultat pozitiv. Maniera de arbitraj din repriza a doua, sancțiunile disciplinare, avantajul creat către poarta adversă și ultima fază care nu mai are rost să discutăm. Unul dintre arbitrii și-a asumat greșeala la sfârșit, domnul State, și-a dat seama că a greșit. Eu nu pot să vorbesc decât de rea intenție. Este opinia mea și mi-o asum. Am mai fost o dată amendat, nu e nici o problemă, însă trebuie să spunem lucrurilor pe nume. După meci, mi s-a dat dreptate, acei arbitrii vor fi suspendați, însă punctele către noi nu se mai întorc”, a spus Burcea.

„Am fost singurul care s-a luptat pentru această echipă”

Antrenorul formației oltene a adăugat că și-ar fi dorit ca oficialii clubului SCM să apere mai mult echipa la Federație atunci când este nedreptățită: „La acest nivel, dincolo de ce fac eu și fetele pe parchet, mai contează și altceva. Toată lumea se luptă să-și susțină echipa să o ducă sus. Anul acesta am fost singuri! Ne bucurăm de susținere din punct de vedere financiar, dar din punct de vedere organizatoric și în special acest lucru, nu am avut o voce să ne apere. Singurul care s-a luptat pentru această echipă, din acest punct de vedere am fost eu. Însă, suntem prea mici, și reversul medaliei este acesta”.

În încheiere, Burcea a adăugat că și arbitrii trebuie să aibă mai mult respect față de Craiova, echipă care își plătește jucătoarele la zi, și nu are nici o datorie: „Le-am explicat, Craiova este unicul club din România în ultimii 11 ani care nu are nici o datorie către nimeni. Suntem la zi cu salariile, nu este un lucru pe care să nu îl ia în seamă. Sper că pe viitor să-i convingem, la nivel de federație, că suntem o echipă serioasă care merită atenție și respect”.

Craiova va disputa următorul meci duminică, acasă, cu Dunărea Brăila, de la ora 16.00 (TVR1).

Clasamentul Ligii Naţionale după 21 de etape: 1. CSM Bucureşti 51 puncte, 2. Dunărea Brăila 40, 3. HC Zalău 35, 4. SCM Craiova 32, 5. CSM Roman 28, 6. HCM Vâlcea 28, 7. Corona Braşov 22, 8. CSM Bistriţa 21, 9. U Cluj 18, 10. Măgura Cisnădie 17, 11. Danubius Galaţi 11, 12. CSM Unirea Slobozia 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS