6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Satelitul“, victorios

„Satelitul“, victorios

Petre (albastru) nu s-a ferit de clinciurile cu adversarii şi a fost eroul meciului cu Mioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Petre (albastru) nu s-a ferit de clinciurile cu adversarii şi a fost eroul meciului cu Mioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Echipa secundă a CS Universitatea Craiova a câștigat, scor 3-0, partida disputată vineri, pe stadionul „Extensiv“, în compania formației CS Mioveni II, contând pentru etapa a 18-a din Liga a III-a, seria 3. În ciuda scorului de pe tabela de marcaj, jocul nu a fost la discreția elevilor lui Corneliu Papură și Mugur Gușatu, oaspeții au dominat în multe momente și au irosit bune ocazii de gol. Diferența a făcut-o inspirația jucătorilor Robert Petre, care a marcat cu două șuturi de la circa zece metri (’79, ’88), şi Alex Popescu, care a transformat un penalti scos tot de el, după o acțiune foarte bună (’90+2 – penalti).
CS Universitatea II Craiova: Vlad – Vlădoiu (’89, Trocan), Hodea, Hreniuc, Borța – Enache, Țoiu (’73, Chivu), Bârzan (’62, Tătulea) – R. Petre, Al. Popescu, Frăsineanu (’55, Rocha). Antrenori: Cornel Papură, Mugur Gușatu.
CS Mioveni: Sima – Alexe, Boşneag, Burnea, Lazăr, Mierlea (’83, Comănescu), Traşcu, Maziliu, E. Neacşu (’60, Mormolea), Fulga, Ivan. Antrenor: Marius Stoica.

Papură: Am meritat să câștigăm

Antrenorul principal al CS Universitatea II Craiova, Corneliu Papură, a admis că echipa sa nu a avut o misiune ușoară, dar a punctat că victoria este meritată.
„Nu a fost ușor meciul. Să știți că Mioveniul este o echipă destul de bună. Ne-a pus în dificultate în unele momente ale jocului, dar, per ansamblu, am meritat să câștigăm. Ne-am creat ocazii mult mai clare decât ei și am reușit să înscriem până la urmă. În prima repriză am fost destul de lenți pe construcție, nu am găsit rapid soluții, iar echipa adversă, masată în terenul ei, ne-a pus în dificultate pe contre. Construind lent, e greu să-i deschizi“, a spus Papură, vorbind și despre absențele din lot: „Nu poți să apreciezi dacă era mai ușor meciul dacă îi aveam şi pe Burlacu, Buzan și Constantin, pentru că nu știi în ce formă sportivă erau. E bine că am câștigat și acești copii capătă încredere de la meci la meci, și sperăm că ei vor reuși atunci când merg la prima echipă“.
Papură s-a declarat mulțumit și de ajutoarele primite de la prima echipă, pedepsitul Nuno Rocha și Robert Petre: „Rocha este un jucător profesionist și încearcă să-și facă treaba. Și în meciul trecut a avut o atitudine bună, cu reușite și nereușite, ca în jocul de fotbal. E un lucru bun că Petre a marcat de două ori acum, sper să-i dea moral, să aibă mult mai multă încredere în el și să reușească să se impună titular la prima echipă“.
La rândul său, Robert Petre a spus că se aștepta să puncteze cu Mioveniul, dar nu de două ori: „A fost un meci bun și sperăm să o ținem tot așa. Mă așteptam să marchez, dar nu două goluri. Cel mai mult îmi place să joc la mijloc, în bandă, stânga sau dreapta, și m-am înțeles foarte bine cu Nuno Rocha pe teren, un jucător bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS