8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacați Dinamo, dacă vreţi puncte!

Atacați Dinamo, dacă vreţi puncte!

Screciu și Mulțescu l-au prezentat pe Filip Jazvic
Screciu și Mulțescu l-au prezentat pe Filip Jazvic

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională, pe Dinamo București, într-o partidă contând pentru etapa a doua din play-off-ul Ligii I. Antrenorul Gigi Mulțescu se așteaptă la un joc greu, însă i-a asigurat pe suporterii olteni că echipa va juca ofensiv și că obiectivul este victoria.
„O să ne obișnuim să tot discutăm despre acest duel cu Dinamo, pentru că ne vom întâlni cu ea de două ori în play-off, apoi în meciul de Cupă. Vorbind strict de întâlnirea de duminică, mergem să câștigăm, pentru că un punct nu ne prea ajută în ideea de a ataca primele locuri. Același lucru l-am făcut și la Astra, dar am obținut un punct pe terenul campioanei en-titre și nu a fost rău. Dar acum play-off-ul are numai zece meciuri, au mai rămas nouă și nu mai avem prea mult timp ca să recuperăm punctele pierdute. Va fi un meci greu, cu o echipă foarte bună, cu un joc bazat pe contre, cu jucători de viteză, cu agresivitate. Este un meci care vine imediat după cel din campionat, dar datele problemei sunt altele acum. Între timp am pierdut un om foarte important, pe Briceag, a apărut Screciu, care a avut o evoluție foarte bună la Giurgiu și se vor produce ceva schimbări, dar sper să reușim să câștigăm acest joc. A apărut accidentarea lui Kelic în meciul de la Giurgiu, a intrat prima dată la antrenament ieri (joi – n.r.), a simțit ceva dureri, dar avem speranța că până la ora jocului putem să-l avem măcar în lot, ca alternativă. Restul lotului este valid. O să jucăm cât putem noi de ofensiv și cât ne permite și adversarul. Ne vom asuma niște riscuri în ideea de a câștiga cele trei puncte“, a declarat Gigi Mulțescu, completat de tânărul mijlocaș Vladimir Screciu: „Mergem să câștigăm cu Dinamo. Nu am avut emoții cu Astra. Mai am mult de muncă și o să vedem cu timpul dacă o să mă impun sau nu la echipă“.

Jazvic, prezentat cu optimism

În cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării în Capitală a fost prezentat și atacantul Filip Jazvic, adus la echipă în această săptămână.
„Jazvic a intrat în familia CS Universitatea, este un atacant puternic, care sunt convins că ne va ajuta în demersul nostru de a rezolva obiectivele pe care le avem. Este un jucător care a mai activat în România, deci este acomodat cu realitățile fotbalului nostru, știe și puțin românește, atât cât să ne înțelegem. Pentru noi a fost o surpriză plăcută la antrenament. Cel puțin pentru o repriză are capacitate fizică, și dacă este nevoie să ne ajute o va face, sunt convins. Jazvic a jucat cel mai bine vârf de bandă, dar, la nevoie, și fizicul îl ajută, poate să evolueze și atacant central“, a explicat Gigi Mulțescu.
La rândul său, croatul de 26 de ani a spus că este onorat să joace la CS Universitatea Craiova: „Sunt foarte fericit că am venit aici. Când mi-a zis agentul meu că oficialii de aici sunt interesați de mine am fost foarte bucuros, pentru că este un club mare și am profitat de această oportunitate. Sper să ajut echipa în următoarele două luni, iar ce va fi în viitor vom vedea. Toată lumea m-a primit foarte bine, simt că fac deja parte din echipă, mă simt extraordinar și mă bucur că am colegi foarte tineri și foarte talentați. Nu sunt pregătit să joc tot meciul, așa cum a spus și antrenorul, dar dacă va avea nevoie de mine voi încerca să fiu la nivelul dorit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS