12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurugiu vrea oltenii la putere

Surugiu vrea oltenii la putere

Olivian Surugiu îşi doreşte ca Pandurii să se salveze şi Craiova să termine pe podium (FOTO: panduriics.ro)
Olivian Surugiu îşi doreşte ca Pandurii să se salveze şi Craiova să termine pe podium (FOTO: panduriics.ro)

Mijlocașul craiovean Olivian Surugiu pare să-și fi câștigat locul în formula de start a formației Pandurii Târgu Jiu și, astfel, plecarea de la CS Universitatea Craiova se dovedește prielnică. Marcator al golului prin care oltenii au obținut remiza la Voluntari, „Suru“ speră să aibă evoluții din ce în ce mai bune și să contribuie serios la salvarea echipei de la retrogradare.
„Mă simt foarte bine la Pandurii, este important că joc meci de meci și sper să cresc în evoluții, să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. E clar că o să ne fie greu, pentru că noi, spre deosebire de adversarele noastre, nu stăm prea bine la capitolul omogenitate momentan. Suntem de foarte puțin timp împreună, încă nu s-au creat acele automatisme în jocul nostru și din cauza aceasta uneori pare că fiecare joacă pentru el, dar nu este deloc așa. Suntem uniți și muncim mult atât la antrenamente, cât și la meciuri, și vrem să facem lucrurile cât mai bine. În curând o să se sudeze relațiile de joc și o să arătăm altfel. Oricum, cred că s-a văzut că echipa a fost în creștere de la meci la meci. La ultimul, cu Voluntari, cred că am arătat destul de bine. Pentru noi a fost un început foarte greu, dar e bine că am luat un punct, contează la final, plus că acum ne dă moral pentru meciurile următoare“, a spus Olivian Surugiu, pentru GdS.
Acesta a vorbit și despre partida viitoare, cu CSMS Iași, programată luni, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, și a explicat și care ar fi „rețeta“ ca Pandurii să se salveze: „Cu Iași sperăm să bifăm și noi prima victorie. Iașiul are o echipă bună, este omogenă și mai mult ca sigur o să fie un meci greu, dar sperăm ca la ora meciului să fim cu toții în formă și să spargem gheața. Ne dorim mult cele trei puncte! Este obligatoriu să obținem câte ceva la fiecare meci, numai în felul ăsta o să privim sfârșitul campionatului liniștiți. Dacă vom câștiga meciurile de pe teren propriu și mai ciupim câte un punct din deplasare, ne salvăm cu siguranță“.

Îi ține pumnii Craiovei

Fotbalistul de 26 de ani a rămas legat sufletește de CS Universitatea Craiova, grupare pentru care a evoluat în 2016, și îi ține pumnii în play-off. Olivian Surugiu este convins că foștii săi colegi vor presta un joc mult mai bun contra lui Dinamo în confruntarea de duminică, de la ora 20.30, de pe Arena Națională, față de ultima întâlnire, din februarie, când alb-albaștrii au pierdut cu 2-1.
„Chiar dacă s-a calificat cu emoții în play-off și a pierdut acele trei meciuri consecutive, pot spune că a jucat destul de bine. Cu Gaz Metan nu mi-am făcut nici o problemă, eram convins că vor câștiga. Ușor-ușor și-au revenit și în play-off au început bine. Craiova a făcut acel egal la Astra la capătul unui joc consistent și o văd una dintre favoritele la titlu. Referitor la ultimul meci cu Dinamo, de pe Arena Națională, băieții au fost și lipsiți de șansă, dar cred că acum se vor revanșa. Sunt convins că de data asta vor fi și mai motivați, și mai atenți, și vor obține un rezultat mare, chiar dacă Dinamo este în ascensiune de când a venit Cosmin Contra. Ca idee, mi-ar plăcea enorm ca noi, pandurii, să ne salvăm de la retrogradare și Craiova să termine pe locul unu sau doi. Pentru toată suflarea oltenească ar fi ceva extraordinar și cred că este un lucru realizabil“, a încheiat Olivian Surugiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS