10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliștii de la CS Universitatea pregătesc derbiul cu liderul

Handbaliștii de la CS Universitatea pregătesc derbiul cu liderul

Handbaliștii din Bănie se pregătesc pentru un duel dificil cu liderul seriei, Minaur Baia Mare ()Foto: Lucian Anghel
Handbaliștii din Bănie se pregătesc pentru un duel dificil cu liderul seriei, Minaur Baia Mare ()Foto: Lucian Anghel

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova va primi sâmbătă vizita liderului CS Minaur Baia Mare, de la ora 12.00. Va fi derbiul etapei a 18-a din Divizia A, seria B, între echipa de pe primul loc, care conduce autoritar seria, cu 43 de puncte, și ocupanta locului trei, CS Universitatea Craiova, care are 29 de puncte. După ce, în turul campionatului, au suferit o înfrângere categorică, cu 39-19, oltenii se pregătesc să facă un meci bun. „Sâmbată, o echipă de renume în handbalul românesc va veni în Bănie. Se vede după clasament că nu prea au adversar în liga a doua. Ei se pregătesc pentru prima ligă. Și noi ne pregătim cât putem de bine să le facem față cu succes, să arătăm un handbal frumos“, a spus ieri, la finalul antrenamentului din Sala Polivalentă, antrenorul principal al craiovenilor, Costin Dumitrescu.
Formația craioveană a disputat patru jocuri în retur și a înregistrat o victorie, două egaluri și o înfrângere. Jucătorii de la CS Universitatea au scăpat printre degete câteva puncte, care i-ar fi ajutat să-și consolideze locul trei în clasament. Antrenorul pune punctele pierdute pe seama tinereții componenților lotului. „După meciuri, ne-am pus problema dacă nu este o problemă fizică, dar nu a fost așa. Băieții ar mai fi jucat un meci după acele partide. Problema este lipsa de experiență. Fiind tânăr, îți pierzi capul mai ușor și poți să faci greșeli. De muncit, s-a muncit foarte bine la antrenamente, în meciuri am reușit foarte multe lucruri bune, dar ceva se întâmplă pe gestionarea finalurilor de partide, unde am pierdut practic cam șapte puncte. În toate meciurile din primele trei etape am condus la o distanță bună, dar cu câteva decizii greșite ale arbitrilor, venite pe un fond de joc nu foarte bun al nostru pe final, am pierdut. În loc să fie două victorii, au fost două egaluri și o înfrângere, ceea ce ne-a scăzut șansele pentru locul trei. Cu trei puncte eram stabiliți foarte clar pe locul trei, cu bătaie pentru locul doi“, a completat Dumitrescu.

Pavel se antrenează alături de fosta echipă

La antrenamentele alb-albaștrilor participă și Florin Pavel, jucător cu experiență, care a evoluat și în trecut la formația din Bănie. Din vară, Pavel ar putea îmbrăca din nou tricoul Universității Craiova. „L-am «adoptat» pentru câteva antrenamente. Nu neg că m-aș gândi ca de la vară să-l readucem. Ar fi un plus pentru echipa noastră, un jucător cu experiență. Îmi doresc așa ceva, exact pentru gestionarea finalurilor de partide“, a încheiat Costin Dumitrescu.
Prima echipă clasată în seria B va promova în Liga Națională, iar echipele de pe locurile doi și trei pot merge la turneul de baraj.
Meciul dintre CS Universitatea Craiova și Minaur Baia Mare se va disputa în Sala Sporturilor „Ion Consantinescu“, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS