12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Pascu: Avem nevoie mai mult ca niciodată de public

Dănuţ Pascu: Avem nevoie mai mult ca niciodată de public

Antrenorul Dan Pascu pregăteşte în cele mai mici detalii  play-off-ul, dar are nevoie mare de suporteri
Antrenorul Dan Pascu pregăteşte în cele mai mici detalii play-off-ul, dar are nevoie mare de suporteri

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor începe la sfârșitul acestei săptămâni asaltul final spre un nou titlu național, după ce sezonul trecut au realizat, în premieră, această mare performanță.
Divizia A1 de volei intră în linie dreaptă, iar oltenii vor evolua în play-off alături de alte cinci echipe. Va fi un minicampionat, cu meciuri tur-retur. Echipele vor păstra punctele acumulate până acum, iar cine va avea cele mai multe puncte la final se va încorona campioană.
Se anunță o dispută aprigă pentru titlu, între cinci formații, Craiova, Zalău, Steaua, Galați, Ploiești, singura care nu are șanse la titlu fiind CSM București, deoarece intră în play-off cu puncte mai puține. Clasamentul la finalul sezonului regulat arată astfel: 1. Steaua București 53 puncte, 2. ACSVM Zalău – 53, 3. SCM-U Craiova – 52, 4. Arcada Galați – 49, 5. Tricolorul Ploiești – 44, 6. CSM București – 34.

Craiovenii, invincibili acasă

Elevii lui Dan Pascu au avut un parcurs bun spre foarte bun în sezonul regulat, încheind prima parte a campionatului pe locul trei, cu 18 victorii și doar patru înfrângeri. Eșecurile au fost înregistrate în tur, pe terenul contracandidatelor la titlu, dar oltenii și-au luat revanșa în retur, obținând victorii concludente, cu 3-0, cu Steaua, Ploiești, Galați și Zalău. Laurențiu Lică și colegii săi sunt neînvinși în Sala Polivalentă în campionatul intern și vor să păstreze acest record cât mai mult.
SCM-U Craiova va disputa primul joc din play-off sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 18.00, în compania Arcadei Galați. Antrenorul Dan Pascu a spus ieri că mai mulți factori contează în obținerea victoriei, iar ajutorul publicului a cântărit uneori decisiv pentru elevii săi. Tehnicianul a făcut apel la craioveni, pe care îi cheamă în număr cât mai mare la Sala Polivalentă. „Va fi o luptă crâncenă în acest minicampionat. Va conta orice mic amănunt, pregătire, stare de oboseală, tactică, forma sportivă a jucătorilor la momentul partidei. Diferența se va face la mici detalii. Aportul publicului la un meci acasă nu îl pot numi un mic detaliu, e un mare ajutor. Mai mult ca niciodată avem nevoie de suportul publicului! Cei de la Galați au o sală plină, deși e mică, au coregrafie, și la Zalău se umple sala. Publicul nostru nu este numeros, dar este extrem de sufletist. De multe ori suporterii ne-au ridicat când eram într-o situație grea. Mulți craioveni cunosc parcursul echipei, detalii despre rezultate, dar nu vin la sală, li se pare mai comod să ne urmărească la televizor. Acum, îi așteptăm alături de noi, pentru că avem nevoie de sprijinul lor!“, a spus Dan Pascu, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“ de la Alege TV.

Trei jucători incerți

Pentru jocul de sâmbătă, tehnicianul oltenilor se confruntă cu probleme medicale. Trei dintre componenții lotului, Keller, Stulenkov și Todor, sunt incerți. „La meciul de la Dej, Keller a suferit o lovitură destul de puternică la spate, dar cred că este recuperabil. Stulenkov a avut și el probleme cu spatele, s-au rezolvat, dar mai nou are o durere la genunchi destul de serioasă. Facem tot posibilul să joace la 90 la sută din capacitatea sa. Și Filip Todor are un genunchi umflat. Aceste accidentări apar din cauza suprasolicitării și efortului mare. Și de acum încolo vom avea un program infernal. Până pe 12 aprilie vom juca opt meciuri, din trei în trei zile“, a completat Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS