8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova continuă lupta pentru play-off fără Hargrove

Craiova continuă lupta pentru play-off fără Hargrove

Taylor (în alb) a marcat 20 de puncte în meciul cu dinamoviştii (foto: Claudiu Tudor)
Taylor (în alb) a marcat 20 de puncte în meciul cu dinamoviştii (foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova încă mai speră în calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale, după ce sâmbătă a învins, pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, cu scorul de 84-64 (24-18, 30-23, 11-10, 19-13), în etapa a doua din grupa locurilor 7-10. A fost o victorie categorică a oltenilor, dar antrenorul Vladimir Vuksanovic nu se poate bucura, deoarece înaintea confruntării a aflat că jucătorul Darius Hargrove trebuie să se opereze de menisc şi va rata finalul de sezon. Americanul s-a accidentat în partida de la Târgu Mureş, iar problema i s-a accentuat după un contact cu un coechipier la antrenamentul de joi şi va suferi zilele următoare o intervenţie chirurgicală.
Despre absenţa lui Hargrove a vorbit şi căpitanul Cătălin Burlacu la finalul partidei cu Dinamo. „Este foarte greu că nu îl mai avem pe Darius. Vom juca cu patru străini, dar ce putem face?! Cu Dinamo am obţinut o victorie muncită. Coechipierii s-au achitat de sarcinile pe care le-au avut şi am arătat un spectacol baschetbalistic. Mergem la Galaţi să jucăm doar la victorie, pentru că nu mai avem timp“, a spus jucătorul de 39 de ani. Pentru SCM-U au evoluat următorii jucători: Taylor 20 puncte, Abrams 17, Bureau 16, Lee 9, Şolopa 6, Burlacu 5, Popa 5, Aktas 3, Corneanu 3, Gavrilă. La Dinamo a evoluat un craiovean, tânărul Sebastian Ionescu, care a jucat 18 minute şi a marcat cinci puncte. Ionescu a mărturisit că i-ar plăcea ca din sezonul următor să evolueze la echipa din oraşul natal, SCM-U Craiova.
După acest succes, Craiova a făcut 25 de puncte, la egalitate cu Dinamo.
Aseară s-a disputat celălalt meci din grupa 7-10, Phoenix Galaţi – BC Mureş, încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 94-91. Clasamentul grupei 7-10 arată astfel: 1. BC Mureș – 29 p, 2. Phoenix Galați – 27, 3. SCM-U Craiova – 25, 4. Dinamo București – 25. Primele două clasate în această grupă valorică se vor califica în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS