16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au învățat să joace și la rezultat

Alb-albaștrii au învățat să joace și la rezultat

Jucătorii și antrenorul echipei CS Universitatea Craiova au afirmat înaintea deplasării la Giurgiu că merg să lupte și să nu piardă întâlnirea cu Astra, din prima etapă a play-off-ului. Zis și făcut. Gruparea alb-albastră a încheiat la egalitate, scor 0-0, confruntarea de pe terenul campioanei en-titre, la capătul unei evoluții bune per ansablu, în care a arătat agresivitate și dăruire. Alb-albaștrii au știut să gestioneze momentele de „criză“ și au lăsat impresia în câteva rânduri că pot obține mai mult de un punct, doar că eficiența nu i-a caracterizat nici de data aceasta.

Ivan, superficial la finalizare

CS Universitatea Craiova nu a început tocmai bine, a stat în propria jumătate în primele 20 de minute de joc, dar s-au apărat exact, dovadă fiind faptul că Astra și-a trecut în cont un singur șut pe poartă, al lui Budescu, fără să-i dea emoții lui Calancea (’7).

Ivan nu a „găsit“ golul nici cu Astra (Foto: csuc.ro)
Ivan nu a „găsit“ golul nici cu Astra (Foto: csuc.ro)

Elevii lui Gigi Mulțescu au fost la un pas să deschidă scorul în minutul 21, când Băluță i-a pasat excelent lui Ivan, dar acesta nu a reușit să-l lobeze de la 14 metri pe Silviu Lung jr., ieșit în întâmpinare. Au urmat câteva minute bune de asalt la poarta lui Calancea, dar portarul Craiovei a fost la post și la șutul lui Niculae (’24) și la cel al lui Teixeira (’27). Gruparea din Bănie a avut și ea momentele sale de superioritate spre finalul primei părți, când și-a creat ocazii bune prin Băluță (’37, ’39) și Bancu (’38), dar tabela a rămas nemodificată.

Calancea și Screciu, evoluții de aplaudat

La reluare, formația olteană a dat tonul ocaziilor de poartă, Andrei Ivan trecânduși în cont un șut pe lângă poartă (’53) și o „foarfecă“ din centrul careului mare (’56), după care astralii au revenit la cârma jocului. Calancea a fost prins însă o zi excelentă, dovedindu-se salvator în două rânduri, la șuturile lui Seto (’64) și Buș (’86).

Calancea a făcut o partidă excelentă la Giurgiu (Foto: csuc.ro)
Calancea a făcut o partidă excelentă la Giurgiu (Foto: csuc.ro)

De apreciat și evoluția din partea secundă a juniorului Vladimir Screciu (17 ani), care pe lângă aportul ofensiv a avut și o intervenție extraordinară în minutul 58, el suflândui mingea din față lui Balaure, la doi metri în fața porții.
Spre final, Gigi Mulțescu a operat schimbări la trecerea timpului, iar alb-albaștrii nu s-au precipitat la atacurile în valuri ale Astrei, respingându-le fără probleme și astfel au obținut un punct important.
Astra: Lung jr. – Fabricio, Săpunaru, Stan (’46, Belu), Morais – Seto, Lovin (’46, Oros), Balaure, Budescu, Texeira – Niculae (’71, Buș). Antrenor: Marius Șumudică.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Bucurică (’46, R. Petre) – Băluță (’89, Fajic), Mateiu, Screciu – Gustavo (’89, Măzărache), Ivan, Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Cartonașe galbene: Budescu ’55, Morais ’69, Balaure ’76 / Barthe ’52, Gustavo ’74, Bancu ’86.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Iulian Dima.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Eduard Alexandru.

Mulțescu: Rezultat echitabil

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, s-a declarat mulțumit cu remiza înregistrată și a apreciat evoluția lui Vladimir Screciu.

Gigi Mulțescu, mulțumit de evoluția elevilor săi (Foto: csuc.ro)
Gigi Mulțescu, mulțumit de evoluția elevilor săi (Foto: csuc.ro)

„Nu ştiam cum reuşesc băieții mei să facă faţă presiunii, tensiunii, unor jucători valoroşi. Nu am câştigat trei puncte, dar am câştigat un jucător, pe Screciu, care a fost cel mai bun de pe teren! Puteam să câştigăm şi noi, am avut ocazii clare, dar am ratat incredibil. Îl felicit pe Andrei Ivan că a ştiut să ajungă în acea poziţie, pentru că este o calitate a atacantului să ajungă acolo, dar se prelungeşte prea mult perioada de ineficacitate. Sper să se adune şi să înceapă să marcheze. Ei au primit un fault uşor în ultimul minut, dar una peste alta cred că Haţegan a arbitrat bine“, a declarat tehnicianul Craiovei, la Digi Sport.
Mulțescu a vorbit și despre partida următoare, cu Dinamo, programată duminică, de la ora 20.30, pe Arena Națională: „Va fi foarte greu cu Dinamo. Orice meci e greu. La nivelul acesta constanţa face diferenţa. Dinamo e o echipă cu jucători de viteză, dar sper să nu ne mai surprindă, să reacţionăm mai bine de data asta. Acum e vorba de valoare, de forţă de joc, aici e presiunea şi tensiunea. Obiectivul este să reuşim să jucăm acelaşi fotbal bun, ofensiv, şi să reuşim să concretizăm ocaziile avute“.

Screciu, entuziasmat

La rândul său, Vladimir Screciu a explicat cum s-a simțit pentru prima dată titular la Craiova, fiind totodată mulțumit cu remiza.
„Suntem mulţumiţi, suntem bucuroşi, este un punct binevenit. A fost o senzaţie plăcută să fiu titular. M-am simţit foarte bine alături de colegi şi sper ca pe viitor să fiu de ajutor. Astra este o echipă foarte bună, de cupele europene şi are nişte jucători foarte buni, de aceea este bun acest rezultat“, a afirmat mijlocaşul originar din Corabia.

Șumudică: Au tras de timp foarte mult

Din tabăra Astrei, antrenorul Marius Șumudică a acuzat jocul dur al alb-albaștrilor și tragerile de timp.
„Jucam acasă şi trebuia să câştigăm, dar nu am reuşit. Am întâlnit o echipă agresivă, care a venit să nu piardă, să se apere. Nu mai vreau să vorbesc… Au tras de timp foarte mult, i-au lăsat. Eu n-aş putea niciodată să-mi fac jucătorii să facă aşa ceva. Să stea pe jos, să iasă, să intre iar, să se tăvălească Cred că ocaziile ne îndreptăţeau să câştigăm. Am avut mai multe ocazii. Au avut şi ei o ocazie mai clară, prin Ivan. Îmi felicit băieţii pentru efortul făcut în meciul de astăzi (sâmbătă – n.r.). Trebuie să luăm și lucrurile pozitive, avem o serie de nouă meciuri fără înfrângere. Am pierdut două puncte astăzi, dar poate am şi câştigat un punct. Nu se ştie niciodată, punctul obţinut în această partidă se poate dovedi important la finalul sezonului“, a declarat Marius Şumudică.
Şi fundaşul Cristi Săpunaru s-a arătat dezamăgit de rezultat: „Cred că am avut meciul la îndemână la un moment dat. A doua repriză a fost la discreţia noastră, păcat că nu am reuşit să înscriem şi să luam cele trei puncte, pentru că e primul meci din play-off. E bine și că nu am pierdut, că am luat un punct. Veneam după opt meciuri câştigate, speram şi la al nouălea, dar nu puteam să o ţinem aşa până la infinit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS