6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEuforia, o problemă

Euforia, o problemă

Jucătorii echipei CS Universitatea Craiova nu prea reușesc să revină cu picioarele pe pământ după calificarea în play-off-ul Ligii I, iar acest lucru îl deranjează și îl înspăimântă foarte tare pe antrenorul Gigi Mulțescu (foto). Acesta a recunoscut, ieri, că s-a luptat și încă face eforturi să-i „conecteze“ pe alb-albaștri la meciul cu Astra Giurgiu, programat mâine, de la ora 20.30, pe care îl consideră extrem de dificil.
„Presiunea nu mai e atât de mare, dar este euforia. Cu asta a trebuit să lupt zilele astea. E periculoasă și euforia. Cred că după discuția purtată ieri (miercuri – n.r.) au înțeles și jucătorii că putem să scriem istorie și că accederea în play-off ajută la îndeplinirea dorinței suporterilor și a noastră, a tuturor, de a face ceva special. Play-off-ul este un alt campionat, întâlnim cele mai bune echipe din Liga I și trebuie să fim în formă“, a spus Mulțescu, într-o conferință de presă.
„Ne confruntăm cu probleme de lot pentru meciul cu Astra. Avem un accidentat, pe Briceag, Zlatinski este suspendat și Popov a acuzat o ușoară contractură, dar sperăm ca până la ora jocului să fie recuperat. Consider că este unul dintre cele mai grele meciuri, pentru că Astra are cel mai echilibrat și experimentat lot, traversează și o perioadă fastă, dar o să ne ducem acolo cu o echipă pregătită, care să câștige punct sau puncte. M-aș mulțumi și cu un egal la Astra, pentru că în economia play-off-ului fiecare punct contează. Dacă în campionat erau 26 de etape și s-a mai întâmplat un derapaj sau o sincopă, dar era timp de recuperat, acum e bine să aduni puncte din toate meciurile“, a completat tehnicianul Craiovei, punctând că „este mai ușor de cucerit Cupa României decât campionatul“.

„Este posibil să schimbăm sistemul de joc”

Strategul echipei CS Universitatea ia în calcule schimbarea sistemului de joc, din pricina problemelor consemnate la postul de fundaș central, asta după ce au fost dați la o parte Kay și Acka. Mulțescu a anunțat că în play-off va oferi mai multor jucători foarte tineri șansa să joace, mai ales că lotul este „subțire“ din punct de vedere numeric.
„Este posibil să schimbăm sistemul de joc, să mizăm pe trei fundași, din pricina problemelor de lot. Antrenăm și acest sistem, dar și pe cel vechi (4-3-3). Ați văzut că la fiecare meci, și nu numai, în lotul lărgit sunt jucători de la echipa a doua. Unii dintre ei au și intrat în meciuri. Manea a revenit după o perioadă mai puțin bună, Vlădoiu, Bârzan, Screciu au calitate, deci ne pregătim să-i forțăm un pic, să-i facem titulari. Dumitraș este mai aproape de revenire, încă îl mai protejăm, dar în cel mai scurt timp, mai exact înainte de perioada de întrerupere a campionatului, va fi OK. Markovic va fi apt după perioada de întrerupere, la el a fost o accidentare mai serioasă, e vorba de cea mai sensibilă articulație și nu e loc de risc“, a comentat Mulțescu, menționând că a discutat cu finanțatorul și a propus ca echipa a doua să promoveze în liga secundă în sezonul următor: „Trebuie neapărat să promovăm «satelitul» în Liga a II-a, unde jucătorii pot crește. Decât să rămână la Liga a III-a, mai bine nu. Juniorii noștri să joace la Elite, unde întâlnesc echipele lui Dinamo, Viitorul etc., cresc mai bine acolo decât la Liga a III-a. Acum, o să vedem ce decizie se va lua“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS