14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn sfârșit, mai râdem și noi

În sfârșit, mai râdem și noi

Gata cu emoțiile, gata cu gândurile negre! CS Universitatea Craiova a găsit victoria după trei înfrângeri consecutive și și-a atins primul obiectiv. A acces în play-off-ul Ligii I după ce a reușit să se impună cu 1-0, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, în fața ardelenilor de la Gaz Metan Mediaș, în ultima etapă a campionatului regulat. Golul care a adus liniștea și totodată fericirea în Bănie a fost marcat de Nicușor Bancu (’62). De fapt a fost un super gol, un șut cu stângul în stânga porții, sub bară, de la 16 metri, și cu această reușită de generic Bancu și-a spălat păcatele din ultimul timp.

Precauți și fără curaj în prima repriză

Trupa lui Gigi Mulțescu a început meciul foarte prudentă, a dominat, dar nu și-a creat ocazii de gol. În replică, ardelenii s-au apropiat prima dată periculos de poartă prin Buziuc, dar Popov s-a opus șutului cu prețul unei accidentări ușoare (’12). CS Universitatea ar fi putut deschide scorul patru minute mai târziu, când portarul Greab a ieșit pe sub minge la o centrare, iar balonul a căzut între doi craioveni, însă nici unul nu a reușit să profite (’16). Contrele au continuat, Roberto Romeo a șutat pe jos, de la 20 de metri, puțin pe lângă butul din dreapta (’21), iar Nicușor Bancu l-a obligat pe portarul Gazului să respingă în corner o reluare de la 17 metri (’26).
Finalul de repriză le-a aparținut alb-albaștrilor, cu Mateiu (’30), Briceag (’38) și Ivan (’44) în prim plan, dar tabela a rămas nemodificată.

Golul a picat la momentul potrivit

Conștienți că un rezultat de egalitate este suficient ca să acceadă în play-off, jucătorii Craiovei au fost preocupați mai mult să nu primească gol la reluare. Așa se face că medieșenii au controlat începutul reprizei secunde și și-au trecut în cont ocazii prin Eric (’49) și Buziuc (’52). CS Universitatea a ieșit la „lumină“ în minutul 58, când Andrei Ivan a reluat cu capul de la șase metri o centrare de pe stânga de la Briceag, iar Greab a blocat in extremis. Alb-albaștrii au prins curaj și la un atac prelungit, Nicușor Bancu a șutat imparabil din marginea careului mare, descrețind frunțile suporterilor olteni (’62, 1-0).
La acest scor, Gaz Metan Mediaș a ieșit și mai mult la joc și s-a descoperit în mai multe rânduri, dar Craiova nu a profitat, trecându-și în cont până la final doar o „foarfecă“ a lui Băluță (’65). În replică, ardelenii au pus presiune la poarta lui Calancea, însă acesta a fost la post și când a rămas față în față cu Bic (’70) și la șutul din lovitură liberă al lui Eric (’81). Calancea a avut și puțin noroc, în minutul 82, când Buziuc a reluat cu capul o centrare de pe dreapta, iar mingea a nimerit transversala.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe, Briceag (’90+4, R. Petre) – Mateiu, Zlatinski, Băluță (’76, Kelic) – Ivan, Fajic (’68, Măzărache), Bancu. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Mediaș: Greab – Crețu, Trtovac, Zaharia, Rugasevic (’84, Danci) – Bic, Tahar (’76, Cristea) – R. Romeo (’59, C. Petre), Eric, Buziuc – Sikorski. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Bancu ’65, Zlatinski ’90+3 / Tahar ‘6, Sikorski ’42, Cristea ’81, Zaharia ’87, Eric ’90+3.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu; Adrian Comănescu.
Observatori: Nicolae Marodin, Ion Cățoi.

Bancu: Am strâns rândurile şi mă bucur că am câştigat

Eroul Craiovei, Nicușor Bancu, a apărut în faţa camerelor de luat vederi îmbrăcat cu un tricou cu mesaj sugestiv pentru fani: „Împreună spre Europa“. Acesta a explicat că echipa s-a recules în cursul săptămânii de dinaintea jocului și că se bucură enorm pentru victoria izbăvitoare.
„A fost o atmosferă fantastică, datorită acestor suporteri minunaţi! Ne bucurăm din plin că am reuşit să câştigăm şi să mergem în play-off. Am fost dezamăgiţi după ultimele prestaţii, dar am strâns rândurile, am vorbit între noi şi mă bucur că am câştigat. Noi nu le-am dat nici o şansă şi am fost mai buni decât ei din toate punctele de vedere. Acum începe play-off-ul şi trebuie să fim uniţi, să jucăm altfel decât până acum. Au rămas cele mai puternice echipe în play-off şi toate meciurile vor fi foarte grele. Ne-am îndeplinit obiectivul şi acum vom merge şi mai motivaţi. Vom lua fiecare meci în parte, nu ne gândim la titlu“, a declarat Nicuşor Bancu.

Mulțescu: Cu cât este mai greu, cu atât este mai frumos

La rândul său, antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a fost fericit la finalul întâlnirii și a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor pe durata partidei cu Mediaș.
„Suporterii meritau această calificare în play-off. Am abordat toate meciurile ofensiv, la spectacol, am încântat spectatorii. Am continuat să aducem spectatorii la stadion şi acesta cred că este unul dintre cele mai importante mesaje în această perioadă. Am jucat pe poartă, am căutat golul, era păcat să nu ne calificăm. M-am consumat foarte tare, fiecare minut mi-a lăsat urme pe inimă, cap, ficat… N-am putut să mă exteriorizez… În rest, a fost bine. Cred că încărcătura a fost peste limită, i-am simţit pe jucători foarte stresați. E o zicală, cu cât este mai greu, cu atât este mai frumos, dar lasă şi urme“, a declarat Gigi Mulţescu, la Digi Sport.
Tehnicianul a vorbit despre continuitatea sa la echipă, dar și pe tema obținerii titlulului de campioană: „Am vorbit cu cei din conducere, mi-au zis că nu se punea problema să fiu dat afară. Dacă îţi propui mai mult, obţii mai mult. Acum să ne bucurăm de victoria asta, să ne adunăm gândurile şi apoi vom vedea dacă ne vom bate la titlu“.

Liga I, etapa a 26-a (ultima din campionatul regulat): sâmbătă: ACS Poli Timișoara – Concordia Chiajna 1-1, Steaua București – ASA Târgu Mureș 1-1; duminică: CFR Cluj – FC Viitorul 1-0, CS Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 1-0, Pandurii Tg. Jiu – Dinamo București 0-2; luni – ora 18.00: FC Voluntari – CSM Poli Iași, ora 20.30: Astra Giurgiu – FC Botoșani.

Clasament: 1. FC Viitorul 51 puncte (golaveraj 39-22), 2. Steaua București 47 (34-22), 3. CFR Cluj 43 (42-23), 4. CS Universitatea Craiova 43 (36-26), 5. Dinamo București 41 (40-33), 6. Astra Giurgiu 41 (29-28), 7. Gaz Metan Mediaș 39 (36-27), 8. FC Botoșani 32 (30-28), 9. FC Voluntari 30 (30-36), 10. CSM Poli Iași 26 (27-31), 11. Concordia Chiajna 25 (17-32), 12. Pandurii Târgu Jiu 19 (24-42), 13. ACS Poli Timișoara 14 (25-42), 14. ASA Târgu Mureș 12 (20-37).

Clasament play-off: 1. FC Viitorul 26 puncte, 2. Steaua 24, 3. CFR Cluj 22, 4. CS Universitatea Craiova 22, 5. Dinamo 21, 6. Astra 21 (poate ajunge la 22, în cazul unei victorii cu FC Botoşani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS