11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM, din nou pe podium

Handbalistele de la SCM, din nou pe podium

Jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au egalat la puncte echipa din Zalău şi continuă lupta pentru o medalie în acest sezon (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au egalat la puncte echipa din Zalău şi continuă lupta pentru o medalie în acest sezon (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Handbalistele de la SCM Craiova au urcat sâmbătă pe locul trei în Liga Națională, după ce au învins, pe teren propriu, cu scorul de 25-23 (14-10), pe HC Zalău, revelația acestui campionat, cum o numea antrenorul oltencelor, Bogdan Burcea. Cu cinci victorii în ultimele șase partide, echipa craioveană se apropie tot mai mult de obiectivul fixat înainte de startul campionatului, calificarea într-o cupă europeană.
Derbiul pentru locul trei, găzduit de Sala Polivalentă, a fost extrem de disputat. Jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici, care veneau în Bănie din postura de ocupante ale locului trei și cu un avans de trei puncte față de SCM Craiova, au început bine jocul, iar în minutul 10 conduceau cu 6-3.
A urmat un parțial de 6-0 pentru gazde, care s-au desprins la 9-6, iar la pauză SCM Craiova avea un avantaj de patru goluri. Oltencele au început în forță și repriza secundă, au făcut 16-10, dar a urmat o serie de ratări, care le-au permis ardelencelor să se apropie la un gol (16-15, minutul 38).
În continuare, jocul a fost echilibrat, dar apărarea craioveană a mers foarte bine, iar Yulia Dumanska a avut câteva intervenții care nu le-au permis celor de la HC Zalău să egaleze. Craiova a egalat la puncte Zalăul (32), iar etapa următoare va juca în deplasare, la Roman, pe 23 martie.
Bogdan Burcea a spus la finalul partidei de sâmbătă că lupta pentru o medalie va fi extrem de grea, ținând cont de programul Craiovei în ultimele șase runde ale campionatului. „Ne-am pregătit bine pentru meciul cu Zalăul, revelația campionatului. Această victorie înseamnă mult, dar trebuie să o mai repetăm de minimum patru ori, deși va fi foarte greu, la ce program avem. Însă încercăm. Am promis că ne vom califica într-o cupă europeană și că ne vom lupta pentru medalie“, a spus tehnicianul craiovean.

„Dumanska ne-a ținut în joc în multe momente”

Burcea a vorbit și despre prestația portarului Iulia Dumanska, cea care alături de Cristina Zamfir va merge la națională pentru cele două amicale cu Spania. „Aportul ei a fost extrem de important în ambele reprize. Ne-a ținut în joc în foarte multe momente, ne-am apărat destul de bine, însă ce nu a funcționat în acest meci a fost atacul. Important este că am obținut victoria“, a completat tehnicianul.
În meciul cu Zalăul, pentru SCM au evoluat: Dumanska, Stanciu – Zamfir (9 goluri), Landre 7, Nikolic 5, Ianași 1, Trifunovic 1, Apipie 1, Băbeanu 1, Andrei. Valentina Ardean Elisei și Mirela Pașca și-au încurajat colegele din tribună, iar la finalul partidei, cele două au coborât pe teren, unde alături de coechipiere au acordat autografe pe fotografii cu ele celor dornici. Înainte de debutul partidei, componentele celor două formații au primit flori de la micuțe handbaliste legitimate la cluburi craiovene.
În Divizia A masculină, seria B, CS Universitatea Craiova a remizat, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, scor 28-28 (16-18), într-un meci din etapa a 16-a, disputat sâmbătă. Pentru Craiova au evoluat: Lupitu, Gheorghiță – Luntraru 7 goluri, Ciorogaru 6, Ianași 5, Ion 3, Mănescu 2, Mitran 2, Păun 1, Gușatu 1, Iovănescu 1, Zaritchi. Oltenii rămân pe locul trei, iar etapa următoare vor juca în deplasare, cu CSU Poli Timișoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS